Вт, 2024-04-23, 09:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:05
Траурна процесія, приурочена 71-й річниці трагедії Бабиного Яру, пройшла в Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва
За ініціативою Єврейської ради України та фонду "Бабин Яр" сьогодні, 30 вересня, в Києві пройшов траурний хід "Дорогою смерті" від Пам'ятного знаку на перехресті вулиць Мельникова і Дорогожицької до пам'ятника "Менора", де учасники ходи поклали квіти до пам'ятних знаків і місць , пов'язаних з трагедією Бабиного Яру.

Як передає кореспондент УНІАН, в ході взяли участь близько 200 осіб.

У мітингу біля пам'ятника "Менора", який відбувся після ходи, взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін Ель, а також представник Посольства ФРН в Україні.

У своєму виступі Реувен Дін Ель нагадав, що точних даних про кількість розстріляних євреїв під час Другої світової війни немає, але приблизно їх близько 6 млн jcіб.

Він також підкреслив, що в Бабиному Яру було вбито не тільки євреїв, але й людей інших національностей.

Довідка

Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр був місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених. Масового винищення зазнали євреї та цигани - за етнічною ознакою, а також партійні та радянські активісти, підпільники, члени Організації українських націоналістів, заручники, порушники комендантської години та інші. Тільки за два дні - 29 та 30 вересня 1941 року було розстріляно майже 34 тисяч євреїв.

За різними даними, в Бабиному Яру під час німецької окупації було розстріляно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб.

Як повідомлялося, 29 вересня 2011 року в Києві та Єрусалимі відбулися заходи, присвячені 70-й річниці трагедії Бабиного Яру.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: Києві, 71-й річниці, Бабиного Яру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]