Пт, 2024-04-19, 09:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
Тренер збірної України з легкої атлетики Костянтин Степанцов украв близько 1 млн гривень, - ГПУ
Інші останні Кримінальні новини
ГПУ затвердила обвинувальний вирок у кримінальному провадженні щодо старшого тренера штатної збірної команди України з легкої атлетики. Протягом 2011-2012 років тренер, як матеріально-відповідальна особа, отримував кошти на організацію та проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів, і забирав собі частину.

Про це повідомив начальник управління нагляду за додержанням законів органами СБУ Вадим Іванін.

Зазначимо, до 10 жовтня 2012 посаду старшого тренера штатної збірної України з легкої атлетики обіймав Костянтин Степанцов.

Крім того, приховуючи вказані злочини, він надавав керівництву та бухгалтерії свідомо неправдиві офіційні документи, авансові звіти, квитанції. "В результаті, тренер заволодів коштами в сумі понад 1 млн грн, які виділялися на потреби спортсменів", - передає слова Іваніна офіційний сайт ГПУ.

З метою відшкодування цих збитків на майно обвинуваченого накладено арешт.

Нагадаємо, що скандал навколо збірної України з легкої атлетики розгорівся ще наприкінці липня, незадовго до старту Олімпіади в Лондоні. Телеканал "1+1" тоді показав сюжет про те, в яких умовах українські легкоатлети готуються до Ігор. Перед вильотом до Великобританії вони були змушені жити і тренуватися на спортивній базі "Святошин" під Києвом. Там було відсутнє повноцінне харчування і питна вода, номери, душові та туалети перебували в аварійному стані, а умов для підтримання спортивної форми не було взагалі.

Згодом спортсмени, які запрошували журналістів на базу, серед яких, зокрема, були медалістки Олімпіади-2012 Ольга Саладуха (потрійний стрибок) та Єлизавета Бризгіна (естафета 4х100 м), повідомили, що за критику на адресу керівництва Федерації легкої атлетики України їм тепер погрожують непотраплянням на важливі змагання.

Вже після Ігор-2012 близько ста спортсменів, які входять до ФЛАУ, підписалися під офіційним зверненням до Державної служби у справах молоді та спорту, в якій звинуватили керівництво Федерації в нецільовому витрачанні коштів, виділених на підготовку олімпійців до Ігор у Лондоні.

Головною вимогою спортсменів стала відставка керівництва організації і збірної на чолі з президентом Федерації легкої атлетики (ФЛАУ) Валерієм Борзовим, головним тренером Олександром Апайчевим і державним тренером Валерієм Александровим (двоє останніх також обіймають посади віце-президентів організації).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: тренер збірної України, ГПУ, 1 млн гривень, Костянтин Степанцов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]