Чт, 2024-04-25, 01:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Три варіанти виходу з політичної кризи запропонував Яценюк
Інші останні Політичні новини

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вбачає три варіанти виходу з політичної кризи в Україні. Про це глава уряду заявив журналістам по завершенні урочистих заходів зі вшанування 202-річчя з дня народження Тараса Шевченка в середу, 9 березня, повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Перший варіант, за словами Яценюка, - "відновити діяльність коаліції, доформувати склад Кабінету міністрів України і рухатися далі шляхом реформ, так як альтернативи цьому не існує".

"Другий варіант – це коли президент України і фракція "Блоку Петра Порошенка" бере на себе відповідальність за формування нового Кабінету, нової програми і коаліції, презентує народу України і відповідним чином отримує підтримку", - наголосив він.

"Третій варіант – це дострокові вибори", - підкреслив Яценюк, зазначивши, що це – найбільш неприйнятний варіант.

Він наголосив на важливості в найкоротший термін обрати один із цих трьох варіантів: "Я запропонував свій – перший варіант. І сподіваюся, що учасники парламентської коаліції, в першу чергу це Радикальна партія і "Самопоміч", приймуть рішення про відновлення діяльності парламентської коаліції і про подальший рух шляхом реформ в Україні", - заявив прем’єр.

"Чим швидше це питання буде вирішено, тим швидше ми будемо проводити ті зміни і реформи, яких потребує країна. Тому що внаслідок політичної невизначеності фактично всі процеси змін у країні призупинені. Відсутність стійкої парламентської коаліції і підтримки з боку цієї коаліції для уряду України є основною перепоною на цьому шляху", - підкреслив він.

Яценюк наголосив, що для будь-якого українського уряду найбільш важливе – "не потрапити в пастку, в яку попав чинний уряд, коли члени парламентської коаліції, які формували цей уряд, відмовилися його підтримувати, причому абсолютно безпідставно".

"Сподіваюся на те, що парламентська коаліція відновить свою діяльність, і ми будемо далі рухатися і боротися", - додав Яценюк, процитувавши слова Тараса Шевченка: "Борітеся – поборете".

Раніше ЗМІ повідомили, що в Адміністрації президента вже визначили дві кандидатури на місце Яценюка.

Довідка

16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції. У вересні 2015 року коаліцію полишила Радикальна партія.

Без представників "Самопомочі", "тимошенківців" і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

19 лютого перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в складі парламентської коаліції налічується більш як 226 депутатів, і вона існує.

Перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник повідомив, що юридично фракція Радикальної партії досі перебуває в складі парламентської коаліції.

Прем'єр-міністр заявляє, що необхідні переформатування коаліції та зміни в коаліційну угоду. Також Яценюк веде переговори про долю коаліції з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Лідер фракції БПП "Солідарність" Юрій Луценко вимагає, аби Яценюк запропонував новий уряд або пішов.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дочасних виборів парламенту.

Президент Петро Порошенко та прем'єр Яценюк при цьому виступають категорично проти перевиборів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: три варіанти виходу, Яценюк, політична криза | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]