Чт, 2024-04-25, 23:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
Триденна 51-ша Мюнхенська конференція з безпеки розпочалася у Німеччині
Інші останні Новини світу

У Мюнхені розпочалася триденна 51-ша Мюнхенська конференція з безпеки (MSC), на якій зокрема обговорюватиметься українське питання.

Конференція стартувала о 16.00 за київським часом, зазначає УНІАН.

Голова конференції, німецький дипломат Вольфганг Ішингер виступив з вітальним словом. Ішингер зазначив, що криза в Україні також буде в центрі уваги роботи конференції.

Відкривають дискусію із вступними заявами міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Основне завдання конференції, як зазначають організатори, обговорити поточні та майбутні проблеми в безпеці і зовнішньої політики. Основними темами 51-ї Мюнхенської конференції з безпеки (MSC) буде крах міжнародного порядку у зв'язку з кризою в Україні та його наслідки для європейської архітектури безпеки, а також ситуація на Близькому Сході. Глобальна криза біженців і боротьба з тероризмом також буде серед основних проблем на конференції цього року.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко планує виступити у суботу, 7 лютого, на 51-й Мюнхенській конференції з безпеки.

MSC триватиме три дні, 6-8 лютого. Передбачається, що в роботі конференції у суботу візьмуть участь федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров та держсекретар США Джон Керрі, президент Європейського парламенту Мартін Шульц, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Загалом, передбачається участь понад 400 осіб, які приймають рішення в міжнародній політиці, в тому числі близько двадцяти голів держав і урядів і понад шістдесяти міністрів закордонних справ і оборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Німеччині, 51-ша Мюнхенська конференція з безп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]