Чт, 2024-03-28, 12:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:08
Трійцю відзначають православні
Інші останні Релігійні новини

Православні християни всього світу 8 червня святкують день Пресвятої Трійці. У православних храмах сьогодні проходить одна із найурочистіших і величніших служб: на підлогу храму кладуть свіжоскошену траву, ікони прикрашають березовими гілками.

Наступного дня, в понеділок, святкують День Святого Духу.

Трійцю святкують в неділю на п'ятдесятий день після Великодня, тому цей день називають також П'ятидесятницею.

У Католицькій Церкві свято Трійці відзначають в наступну неділю після свята П'ятидесятниці, коли святкують зішестя Святого Духу на апостолів.

За вченням церкви, зішестя Святого Духу явило піклування всіх осіб триєдиного Бога про світ: Бог-Отець творить світ, Бог-Син викупає людей від рабства дияволуі, і Бог-Дух Святий освячує світ через Церкву і проповідь віри для всіх народів.

В євангельській традиції зішестя Святого Духу описується як поява полум'я, яке оточило кожного з апостолів, після чого вони отримали "дар мов" - почали розмовляти різними, не відомими їм раніше мовами. Таким чином, вони отримали можливість проповідувати християнство в різних куточках світу.

Саме тому День Святої Трійці іменується також днем народження християнської церкви.

Президент привітав українців зі святом Трійці

Петро Порошенко, що вступив на посаду президента України, привітав співвітчизників з Трійцею.

Текст відповідного поздоровлення опублікований на офіційному сайті глави держави.

"Шановні співвітчизники! Щиро вітаю вас із Днем Святої Трійці - величним християнським святом. У ці дні молитви до Бога, запашні трави у храмах і наших оселях нагадують про глибини духовної культури та народної традиції, що беруть початок від часів давньокиївської держави. Це свято символізує єдність і одвічну перемогу правди та надії. Вірю, що з допомогою Господа ми подолаємо історичні виклики, які постали сьогодні перед боголюбивим Українським народом, та відстоїмо цілісність суверенної Української держави. Переконаний, що наше майбутнє - в єдності з європейськими народами. Зичу вам здоров'я, добра та миру. Молімося разом за єдину Україну", - сказано у зверненні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 861 | Додав: admin | Теги: Трійця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]