Ср, 2024-04-24, 20:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:16
Троє військових загинули. Серед бойовиків зростає дезертирство
Інші останні Надзвичайні новини

Троє військовослужбовців Збройних сил України загинули за минулу добу в зоні проведення АТО, восьмеро отримали поранення, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій ... троє українських військовослужбовців загинули, вісім отримали поранення", - сказав він на брифінгу в суботу, 4 лютого, в Києві.

Мотузяник уточнив, що один військовослужбовець загинув під Троїцьким, двоє - в районі н.п. Галицинівка в результаті обстрілу з "Градів", там же отримав поранення один військовий. Крім того, двоє поранені на Світлодарській дузі, по одному - в районі позицій шахти "Бутівка" і Пісків, неподалік від Чермалика, в Гнутовому і в Широкиному.

Також Мотузяник з посиланням на дані військової розвідки повідомив, що представники Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС РФ попередили ватажків донецьких бойовиків, що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом вони будуть зміщені зі своїх "посад".

За його словами, військово-політичне керівництво РФ намагається змусити лідерів тимчасово окупованих територій України до активізації бойових дій.

"Вчора в Харцизьку вранці відбулася нарада між так званим главою "ДНР" Олександром Захарченком і військовими кураторами з Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС РФ. Один з представників Росії в ультимативній формі попередив керівництво так званої "ДНР", що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом останні будуть зміщені зі своїх посад", - сказав Мотузяник.

"Щоб зменшити кількість випадків дезертирства в лавах бойовиків, начальник штабу так званої "ДНР" розпорядився встановлювати в тилових районах блокпости з метою виявлення бойовиків, які самовільно залишають бойові позиції", - сказав Мотузянік.

Раніше Головне управління розвідки заявило, що 2 лютого ватажок бойовиків так званої "ДНР" Захарченко віддав розпорядження відправити на лінію зіткнення особовий склад зі складу підрозділу особистої охорони.

В лавах бойовиків почастішали випадки дезертирства - розвідка

З відновленням активних бойових дій в зоні АТО в розташуванні російських окупаційних військ почастішали випадки самовільного залишення військовослужбовцями своїх підрозділів і передових позицій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на своїй сторінці в Фейсбуці.

"З відновленням активних бойових дій в стані російських окупаційних військ спостерігається зниження морально-психологічного стану особового складу та збільшення випадків самовільного залишення підрозділів військовослужбовцями 1 АК (Донецьк) ВС РФ, в т.ч. зі зброєю", - йдеться в повідомленні.

Так, зокрема, за інформацією ГУР, 3 лютого 8 військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) самовільно залишили передові позиції зі зброєю.

У зв'язку з цим за розпорядженням начальника штабу 1 АК в тилових районах встановлені блокпости з метою виявлення військовослужбовців, які самовільно залишили бойові позиції. Для здійснення "загороджувальних" функцій на блокпостах з правом застосування зброї притягнуто: на Донецькому напрямку - військовослужбовці окремого комендантської полку (Донецьк) 1 АК і підрозділи т.зв. "Внутрішніх військ", які в т.ч. укомплектовані військовослужбовцями Федеральної служби військ національної гвардії РФ; на Маріупольському напрямку - спеціальні підрозділи охорони 1 АК і представники військової комендатури.

Крім того, за інформацією ГУР МОУ, з метою уникнення відправки на передову і участі в бойових діях більше 30 військовослужбовців 11 окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК написали рапорти на звільнення зі служби. Командуванням полку прийнято рішення щодо утримання даних осіб під арештом.

У той же час проблема неукомплектованості особовим складом в підрозділах полку, яка виникла в ході ведення активних бойових дій в районі Авдіївки, вирішується прикомандируванням військовослужбовців з інших з'єднань і частин 1 АК і створенням зведених підрозділів. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: бойовики, троє військових, дезертирство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]