Ср, 2024-04-24, 08:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Тука не вірить в успіх блокади окупованого Донбасу. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що не довіряє організаторам блокади окупованих територій і не вірить в її успіх. Про це він повідомив на сторінці в Facebook.

"По-перше, у мене не викликають довіри ініціатори цієї акції: ані Валентин Лихоліт, ані Костянтин Грішин. З відомих причин", - написав він.

Тука також зазначив, що ці дії не узгоджені з жодною державною установою - СБУ, МВС, ЗСУ, а значить "встановлення будь-яких блокпостів, проведення будь-яких доглядів, надання будь-яких "дозволів" є незаконним і має отримати відповідну оцінку з боку правоохоронців".

"Намір "заморити голодом" (як сказав Валентин Лихоліт) при наявності більш як 400 км неконтрольованого державного кордону - відверта маячня", - заявив він.

За словами Туки, блокада є наданням нового інформаційного приводу для окупантів.

"Я не вірю в успіх такого "тиску на сепаратистів", окрім надання додаткового інформаційного приводу для окупантів (що вже й почалось)", - написав він.

"Я переконаний, що ця ініціатива має режисерів з числа тих, хто іменує себе "політиками" - брудними пройдохами", - підсумував він.

"Це буде акція не один день і не два, і до неї потрібно підготуватися. Це буде акція безстрокова, поки не відпустять наших хлопців. Треба їх (російських окупантів - ред.) заморити голодом, щоб наших хлопців відпустили", - заявив раніше Лихоліт.

Торгова блокада окупованих територій повинна проводиться під егідою держави, переконаний нардеп Юрій Береза. Про це він сказав у "Вечірньому праймі" на "112 Україна".

"На жаль, не вистачить на сьогоднішній день, недостатньо цих добробатів (батальйонів МВС і Нацгвардії, - ред.), якщо вони об'єднаються, вони не перекриють всіх стежок. Це справа держави, справа СБУ. Служба безпеки зараз у нас не та, що була в 2013-14 році, це дійсно спецслужба, яка здатна... І тільки у взаємодії з нею можливо перекрити всі канали контрабанди", - вважає Юрій Береза.

"Я хочу, щоб це було під егідою держави... Це має взяти ініціативу на себе держава і ніхто інший", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, 26 грудня добровольці оголосили про блокаду окупованих територій. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

Як відомо, 16 грудня бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: Тука, блокада окупованого Донбасу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]