Ср, 2024-04-24, 16:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Турчинов: агресора неможливо умиротворити
Інші останні Офіційні новини

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов з нагоди Дня пам'яті і примирення нагадав українцям, що агресора неможливо умиротворити, а лише перемогти.

Про це йдеться у його зверненні на сайті РНБО.

За словами Турчинова, сьогодні та завтра світ відзначає Дні пам'яті та примирення. Порахувати втрати від війни надзвичайно складно: за різними підрахунками, загинули близько 55 мільйонів осіб, з них 14 мільйонів – українці.

Турчинов зауважив, що війни ніколи не починаються зненацька, їх готують, їм сприяють...

"У 30-ті роки, прийшовши до влади, Гітлер знехтував Версальським договором, почав нарощувати воєнні потужності та оголосив призов до армії. Йому це дозволили. Аншлюс Австрії відбувся 1938 року, - Європа й це проковтнула. І не лише проковтнула, впроваджуючи політику умиротворення агресора, повіривши запевненням Гітлера, що це "остання територіальна претензія". Європейські політики на перемовинах в Мюнхені, не запросивши туди представника Чехословаччини, віддали агресору частину її території - Судети. Розриваючи Чехословаччину, "друзі" прикривалися бажанням зберегти мир... Але замість миру вся Європа захлинулася кров'ю", - нагадав секретар РНБО.

Він підкреслив, що історія має нас вчити.

"Вчити тому, що агресора неможливо умиротворити. Створивши конфлікт у Придністров'ї, Чечні, він піде далі - до Абхазії, а звідти - до Грузії, потім - до України. І від цивілізованого світу залежить, чи чекати наступного кроку агресора, чи знешкодити його", - наголосив Турчинов.

За його словами, сьогодні, як і понад сімдесят років тому, незламні духом українці зі зброєю в руках захищають суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

"У нас є лише один шлях - шлях об'єднання та перемоги, який ми з честю пройдемо до кінця!", - переконаний секретар РНБО.

Відзначимо, в Україні сьогодні, 8 травня, так само як в Європі і світі відзначають День пам'яті і примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни. Дата приурочена до річниці капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: агресор, неможливість умиротворення, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]