Чт, 2024-04-25, 13:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Турчинов - навчаннями "Захід-2017" Кремль перевіряє готовність РФ до великої війни, що вимагає дуже серйозної реакції Заходу і України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Масштаб стратегічних командно-штабних навчань (СКШУ) ЗС Російської Федерації "Захід-2017" і характер задіяних в них сил і засобів вказує на те, що керівництво Росії посилює конфронтацію на Європейському континенті, що вимагає дуже серйозної реакції з боку як Заходу, так і України, заявляє секретар Ради національної оборони і безпеки України Олександр Турчинов.

В оприлюдненому прес-службою РНБО України у вівторок вранці повідомленні О.Турчинов відзначає безпрецедентність за масштабами реально задіяних СКШУ "Захід-2017" сил і засобів.

"Згідно з офіційними заявами МО РФ у навчаннях "Захід - 2017" візьмуть участь близько 13 тис. військовослужбовців, зокрема від ЗС РФ близько 3 тисяч осіб, близько 280 одиниць озброєння і військової техніки, і 25 одиниць авіаційної техніки. Водночас реальна чисельність учасників усіх заходів у рамках "Захід-2017" оцінюється в 230-240 тис. осіб, понад 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу", - йдеться в оприлюдненій інформації .

Таким чином, вважає О.Турчинов, на тлі складної економічної ситуації, яка змусила Кремль навіть вдатися до скорочення військових статей державного бюджету РФ, проведення таких масштабних навчань не може бути лише звичайним заходом бойової підготовки.

Навпаки, переконаний секретар РНБО України, йдеться про демонстрацію рішучості російського військово-політичного керівництва до жорсткої реакції на будь-які спроби НАТО/США реагувати силовим способом на чергові військові авантюри Кремля на пострадянському просторі. Слабка привабливість суспільно-політичної та соціально-економічної моделі сучасної Росії, прогресуюча обмеженість її економічного потенціалу змушують Кремль вдаватися до "останнього аргументу королів" - військової сили. Отже, вже в окресленій часовій перспективі не виключені нові спроби російського військового втручання в справи України, Білорусі, країн Південного Кавказу і Центральної Азії.

"Загалом, все це в сукупності свідчить про те, що до великої війни готуються не ЗС РФ, а вся Російська держава з відповідними витратами матеріальних та інших ресурсів. Таким чином, під час СКШУ "Захід-2017" Кремль перевіряє, наскільки ЗС РФ і держава загалом готові до великої війни із Заходом", - наголошує О.Турчинов.

Він підсумував, що навчання "Захід-2017" є черговим російським кроком щодо посилення конфронтації на Європейському континенті і "вимагають дуже серйозної реакції з боку як Заходу, так і України".

При цьому О.Турчинов запевнив, що "керівництво держави, Збройні сили України, інші органи сектору безпеки і оборони вживають необхідних заходів для захисту нашої держави".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 603 | Додав: adminA | Теги: готовність РФ, навчання Захід-2017, кремль, реакція Заходу і України, велика війна, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]