Чт, 2024-04-25, 08:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Турчинов пообіцяв наступного року звільнити Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Наступного року ув'язнений лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вийде на волю. Такий прогноз в ефірі телеканалу ТВі озвучив голова політради Об'єднаної опозиції, народний депутат Олександр Турчинов.

Зокрема, політик вважає, що лідера "Батьківщини" звільнять, попри бажання влади.

"Ми переконані, що наступного року Юлія Тимошенко буде на волі, хоче цього влада чи ні", - зазначив Турчинов.

"Ви ж бачите, як вони хочуть писати нові справи, пробують втягувати її в новий процес, щоб знайти формулу, як не виконувати рішення Європейського суду з прав людини", – наголосив опозиціонер.

На його думку, намагання "повісити" на Тимошенко нові справи є ознакою "політичних переслідувань" і "політичних провокацій".

"Завданням опозиції буде примусити цю владу виконати рішення Європейського суду", – підкреслив парламентарій.

Він також додав, що в цьому питанні спрацює ще й зовнішній чинник.

"У разі відмови виконувати рішення Європейського суду, крім внутрішнього чинника, буде зовнішній – реальний механізм застосування санкцій", – попередив Турчинов.

Зазначимо, що опозиція цього року зробила все, щоб домогтися звільнення Юлії Тимошенко, і для того, щоб політичні репресії сьогодні припинилися в Україні або хоч би їх стало трохи менше. Про це повідомив захисник Тимошенко, народний депутат Андрій Кожем'якін.

До 10 січня 2013 року опозиція планує визначитися з проведенням референдуму, наслідком якого стало б звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Турчинов закликав не розділяти "Батьківщину" та "Фронт змін"

Олександр Турчинов закликав не розділяти "Батьківщину" та "Фронт змін". Про це перший заступник глави партії "Батьківщина" заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Ми вже одна команда. Я це багато разів чув, у тому числі і від Арсенія Яценюка. І хочу сказати, що він є головою фракції під назвою "Батьківщина". Це є, зокрема, свідченням довіри, яка була від партії "Батьківщина", і позиції на політичну інтеграцію, яку ми хочемо втілити", – наголосив політик.

За словами Турчинова, Яценюк – мудра, сильна людина, яка не хоче копіювати Юлію Тимошенко.

"І правильно робить. Тому що це, по-перше, неможливо. По-друге, він самодостатній політик, йому не треба копіювати Тимошенко, йому треба залишатися Арсенієм Яценюком", - сказав замглави "Батьківщини".

"Він (Яценюк), я вважаю, один з найкращих в Україні людей, які можуть відпрацювати серйозні економічні програми, він сам представник інтелектуальної частини політикуму. І головне, що він і не пробує – це, безумовно, копіювати або заміщати Юлію Тимошенко… Я так розумію, він таких завдань перед собою і не ставить", – заявив Турчинов.

Опозиція буде виставляти єдиних кандидатів на місцевих виборах

Опозиція буде виставляти єдиних кандидатів на місцевих виборах, повідомив Турчинов.

Він розповів, що у четвер відбулася зустріч з парламентарями, керівниками партійних обласних осередків, в тому числі партій "Свобода" і "Удар" "для того, щоб ми все ж таки виставляли єдиних кандидатів".

"От зараз будуть вибори у Львівській області, Івано-Франківській області, там ми будемо виставляти саме єдиних кандидатів", - уточнив політик.

"Буде чітко на кожну область тільки один кандидат. Або це буде "Свобода", або це буде "Батьківщина", або це буде "Удар", - заявив Турчинов, додавши, що "Удар" на це вже погодився.

Якби в Україні відбулися дострокові президентські вибори, то у другому турі переміг би опозиційний депутат. Так директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна прокоментувала дані соцопитування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: звільнити Тимошенко, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]