Сб, 2024-04-20, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
Турчинов визнає, що влада не контролює ситуацію на Сході
Інші останні Політичні новини

 Сепаратисти готуються поширити диверсійні акти на ще шість областей протягом травневих свят.

Про це заявив в.о. президента Олександр Турчинов на нараді з керівниками обласних держаних адміністрацій.

Він констатував, що на сьогоднішній день влада не контролює ситуацію у Донецькій та Луганській областях.

"Але головне завдання – не дати тероризму розповзтися по інших регіонах", - наголосив він.

За словами Турчинова, диверсійним групам поставлено завдання дестабілізувати протягом травневих свят ситуацію в Харківський, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

"Я звертаюся до керівників цих регіонів та до силовиків щодо необхідності посилення роботи. Ми прогнозуємо диверсії. За даними нашої розвідки, вони готуються, але ми не повинні сіяти паніку. Нам треба забезпечити спокій та відпочинок наших громадян", - сказав він.

Турчинов заявив, що за умови значного скупчення людей силові заходи проти терористів є неефективними. Про це повідомляє "УНИАН".

"Наступна проблема - це достатньо велика кількість цивільного населення, обдуреного російською пропагандою, яка підтримує терористів і сприяє захопленню адміністративних будівель і дестабілізації ситуації в регіонах. Ми знаємо з вами з досвіду Майдану, що при наявності достатньо великої кількості людей силові заходи неефективні. З такою ситуацією стикнулися наші силові структури", - сказав Турчинов.

Разом з тим він заявив, що силовики не виконали завдання з локалізації терористів та їхнього знищення.

Також Турчинов заявив, що Збройні сили України приведені у повну бойову готовність через загрозу нападу Росії.

За словами Турчинова, сьогодні існує реальна небезпека розв`язання Росією континентальної війни проти України.

"Наші збройні сили приведені у повну бойову готовність", - сказав Турчинов.

Турчинов кличе українців поповнювати ряди СБУ і МВС

В.о. президента України Олександр Турчинов наголошує на необхідності заміни керівництва силових відомств у регіонах та закликає чоловіків вступати до лав СБУ та міліції.

Як передає кореспондент "УНИАН", про це він заявив на нараді з головами облдержадміністрацій у Києві.

"Поки не буде повністю оновлена силова вертикаль у цих (сзідних) регіонах, в першу чергу МВС та СБУ... Ми вже замінили керівників СБУ в Луганській та Донецькій областях, проведена повна заміна керівництва спецпідрозділу "Альфа". Але цього замало. Ми повинні фактично повністю оновити ці структури в цих регіонах", - сказав Турчинов.

Він закликав патріотів України вступати до лав МВС та СБУ. "Ми звертаємось до справжніх патріотів, які не сіють паніку в Інтернеті, а реально готові захищати свою країну. Ми запрошуємо, особливо тих, хто пройшов службу в підрозділах МВС та СБУ, Збройних силах, піти і працювати в органи міліції та СБУ, захищати громадян, які беззахисні перед терористичною загрозою", - сказав в.о. Президента.

Турчинов заявив, що без відновлення роботи міліції та СБУ в Луганській і Донецькій областях влада не зможе взяти ситуацію під контроль.

Як повідомлялося раніше, неспокійна ситуація на сході країни географічно має такий вигляд: сепаратисти контролюють Слов'янськ та трасу в бік Харкова. Дніпропетровський напрямок під контролем українських військових. Нова гаряча точка на карті захопленого Сходу - Костянтинівка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 865 | Додав: admin | Теги: ситуація на сході, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]