Сб, 2024-04-20, 00:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
Турчинов закликав негайно позбавити телеканал "Інтер" ліцензії. ВІДЕО
Інші останні Телевізійні новини

Секретар РНБО України Олександр Турчинов переконаний, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має негайно позбавити телеканал "Інтер" ліцензії на мовлення за "знущання над усією країною".

"У новорічну ніч, коли вся нація відчувала єднання, телеканал "Інтер" традиційно діяв проти Української держави, транслюючи концерт тих людей, які знущалися над нашою країною, підтримуючи терористів і вітаючи захоплення Криму і Донбасу", - наводяться слова Турчинова на сайті РНБО у четвер.

Він наголосив, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення повинен "негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер", який став складовою інформаційної війни проти України".

Новорічний нічний ефір "Інтера" Турчинов назвав "знущанням з усіє ї країни".

Зазначимо, у новорічну ніч телеканал "Інтер" транслював концерт низки російських виконавців, відомих своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Це викликало хвилю обурення в блогосфері.

Експертна комісія з питань поширення й демонстрації фільмів вимагає позбавити "Інтер" ліцензії

Експертна комісія з питань поширення і демонстрації фільмів вимагає позбавити телеканал "Інтер" ліцензії на мовлення через показ у новорічну ніч концертів виконавців, дії як их різко засуджують в українському суспільстві.

"Протягом новорічної ночі на телеканалі "Інтер" - засилля виконавців, яких різко засуджує суспільство через підтримку ними війни і злочинних дій Росії. Серед одіозних виконавців - "регіоналка" Таїсія Повалій, лауреати російської музичної премії Потап і Настя, а також Ані Лорак, яка виступала в Москві одразу ж після сепаратиста Аксьонова. Виступали і відомі антиукраїнськими висловлюваннями Кобзон, Валерія, Газманов, а також Басков, який закликав знищити Майдан-2004", - написав на своїй сторінці у Facebook експерт Комісії Олексій Курінний.

На його думку, така інформаційна політика "Інтера" сприяє російській пропаганді, тому вона неприйнятна для українського суспільства.

"Враховуючи це, вимагаємо позбавити ліцензії телеканалу "Інтер" як такий, який в умовах війни працює на ворога", - наголосив експерт.

Він зазначив, що така позиція Комісії узгоджена з українськими правозахисними організаціями.

Глава Мінінфо: я не можу вимагати позбавити "Інтер" ліцензії на мовлення, це буде розцінено як тиск

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявляє, що не може вимагати позбавити телеканал "Інтер" ліцензії на мовлення, це буде розцінено як тиск на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

"Якщо я буду вимагати забрати ліцензію в "Інтера", то це буде прямим тиском на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення. Очевидно, що я цього робити не можу. Я можу лише висловлювати свою позицію - я повністю підтримую обурених блогерів. Не маючи прямих важелів впливу, я можу лише вимкнути на своєму телевізорі телеканал, що дозволив собі транслювати громадян Росії, які роблять усе можливе, щоб Україна перестала бути єдиною і незалежною", - заявив він в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" в четвер.

Разом з тим, міністр зазначив, що має намір ініціювати через Кабінет Міністрів законодавчу ініціативу про поширення статусу нон-ґрата і на телеканали та радіо, які демонструють в ефірі продукт, що стосується росіян - персон нон-ґрата в Україні.

"Вони (особи, яким заборонено в'їзд в Україну - ред) не мають бути присутнім в Україні фізично, але й не повинні влазити в нашу країну через ефіри. Статус персони нон-ґрата має поширюватися, зокрема, на телеканали і радіо", - сказав Стець, зазначивши, що має намір внести цей законопроект до Верховної Ради вже на найближчому сесійному тижні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: ліцензії. ВІДЕО, телеканал Інтер, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]