Сб, 2024-04-20, 13:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
Туреччині українські фахівці допоможуть створити ракетно-космічний комплекс
Інші останні Економічні новини

Україна відпрацьовує умови співпраці з Туреччиною в створенні турецького ракетно-космічного комплексу, повідомив керівник Державного космічного агентства України (ДКАУ) Олег Уруський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час недавнього візиту в Україну президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана обговорено питання співробітництва сторін у ракетно-космічній галузі. Анкара підтвердила зацікавленість у створенні турецького ракетно-космічного комплексу", – повідомив Уруський.

"Це серйозний контракт на тривалий період. Турки поставили перед собою амбітне завдання стати великою космічною державою з нашою допомогою. Як тільки буде підписаний контракт, починаємо роботу", – зазначив він.

Плани з реалізації домовленостей між Україною і Туреччиною, які включають співпрацю у створенні турецького ракетного комплексу, обговорювалися під час візиту до Анкари на початку квітня української делегації на чолі з першим заступником голови РНБОУ Олегом Гладковським.

За оцінками фахівців, ракетне озброєння входить до кола перспективних розробок відомого в світі розробника ракетної техніки ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ).

Восени 2014 року під час міжнародної авіакосмічної виставки "Авіасвіт-XXI" український розробник презентував ОТРК "Грім" з крилатою ракетою (КР) "Коршун".

За даними ДКАУ, в умовах нових викликів обороноздатності держави, створення мобільного оперативно-тактичного ракетного комплексу для ЗСУ віднесено до робіт першочергової важливості для підприємств ракетно-космічної галузі України.

У січні ДКБ "Південне" і держконцерн "Укроборонпром" підписали спільне рішення про зміцнення і розширення співпраці в галузі створення і виробництва ракетно-реактивного та інших видів озброєнь в інтересах зміцнення обороноздатності України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: ракетно-космічний комплекс, Туреччині, українські фахівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]