Чт, 2024-03-28, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Туристам: в Болгарії з приходом літа заборонено палити практично скрізь
Інші останні Новини Європейського Союзу

З 1 червня Болгарія стане практично "територією без паління". Куріння буде заборонено майже скрізь - так вирішили депутати болгарського парламенту, пише "Российская газета".

З першого дня літа, за новим законом, паління заборонено абсолютно у всіх закладах країни без винятків – у численних ресторанах, кафе, барах, нічних клубах, а також на стадіонах або будь-яких інших спортивних об'єктах.

Закон забороняє паління в літніх театрах, кіно, у подвір'ях шкіл та дитячих садків і на тротуарах біля них, на дитячих майданчиках, під час проведення будь-яких заходів для дітей, навіть у разі їхнього проведення на відкритому повітрі.

Під повну заборону потрапляє куріння в закритих місцях громадського користування та на робочих місцях.

Щоправда, після тривалих дебатів, депутати все ж таки дозволити курити в зоні зупинок громадського транспорту та у спеціально відведених зонах в аеропортах. У місті курцям відведені лише тротуари і парки, та й то не скрізь.

Санкції за порушення закону досить серйозні. Курцям загрожує штраф в розмірі від 150 до 250 євро. А власникам бару чи ресторану, які дозволили викурити сигарету, - штраф від 1500 до 2500 євро, при повторному порушенні до 5000 євро. Причому штраф стягуватиметься з порушника, незалежно від його національності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1068 | Додав: admin | Теги: територія без паління, Болгарія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]