Чт, 2024-03-28, 19:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:35
"Тушки" лізуть голосувати за Азарова. Знайшлося ще три. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Опозиція вимагатиме від ЦВК зареєструвати наступного депутата у списку замість Олександра Табалова та перевиборів на окрузі його сина Андрія. Про це 12 грудня заявив Олександр Турчинов, повідомляє "Українська правда".

"Ми будемо вимагати того, щоб на окрузі №99 було оголошено повторні вибори і щоб наступний за списком депутат (за Табаловим) зайшов до парламенту", - сказав він.

Турчинов також нагадав, що обидві "тушки" так і не стали народними обранцями, оскільки не склали присягу публічно під час урочистого засідання, як це передбачено регламентом.

Раніше інший депутат Андрій Парубій процитував регламент, в якому йдеться про те, що депутат має складати присягу під час урочистого засіданні, а в разі відсутності його на засіданні депутат окремо індивідуально складає присягу на трибуні сесійної зали.

Тим часом, нардеп Володимир Литвин заявив, що присягу склали 444 депутати з 445. "Склали присягу, приступили на посаду, зареєструвалися для участі у засіданні Верховної Ради біля столів реєстрації 444 народних депутати", - сказав Литвин на засіданні.

"За винятком депутата Євгена Мармазова, який відсутній з поважних об'єктивних причин – він хворіє", - додав Литвин. При цьому опозиція, яка заявляла, що не дозволила двом депутатам –"тушкам" батьку і сину Табаловим підписати присягу, почала кричати "Тушки - геть!" і "Ганьба!".

При цьому за даними сайту Рада, Табалови є присутніми у залі. У свою чергу Литвин заявив: "Будь ласка розберіться зі своїми депутатами. Розбирайтесь в своїх колективах". У свою чергу Віталій Кличко заявив, що не можна починати з порушення Конституції.

"Я вважаю, ми не повинні починати з порушення Конституції. Всі присутні журналісти, всі присутні депутати бачили, що два депутати не приймали участі в прийнятті присяги", - заявив він.

"Ми вимагаємо коректної цифри депутатів, як прийняли присягу. Але якщо хтось незрозуміло де підписав свою присягу, це не означає, що вони приступили до обов'язків", - наголосив він.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що "Андрій і Олександр Табалов не є народними депутатами, тому що не прийняли присягу у порядку, передбаченому Конституцією і законом. "Вони працювати в парламенті не мають права", - наголосив він.

У свою чергу "свободівець" Олег Махніцький підтримав позицію Яценюка та заявив, що Табалови, які не склали присягу, не можуть бути депутатами. Він також наголосив, що фракція Компартії не може бути створена у зв'язку з тим, що у Раді немає мажоритарників від КПУ.

"Регіонал" Михайло Чечетов, коментуючи ситуацію з Табаловими, заявив: "Якщо є проблеми у фракції "Батьківщини", то це ваші проблеми. Ви розберіться, хто делегував, яка людина стоїть за цими людьми... Це не проблеми Верховної Ради". Комуніст Адам Мартинюк заявив опозиціонерам: "Це ваші власні проблеми".

Після обговорення Литвин доручив підготувати інформацію про те, яким чином було підписано присягу Табаловими:

"За час перерви підготувати інформацію про всі документи: як, в який спосіб підписували присягу всі народні депутати. Головуючий на вечірньому засіданні поінформує вас з цього приводу",- сказав Литвин.

У Мережі знайшлося відео де Табалов-молодший розповів, як влада намагалася його зламати

В мережі інтернет викладено відео, на якому потенційна тушка Андрій Табалов заявляє про тиск влади. Автором відео є кіровоградський журналіст Ігор В'юн. Відео було викладено в Мережі ще два місяці тому. Табалов у відео презентує лідерів опозиції на уявній площі.

У своїй промові, зокрема він розповідає, як влада намагається зламати опозицію.

"Влада думає, що нас можна обдурити, налякати… Влада, застосовуючи брудні технології, намагається зламати мене як кандидата, як людину. Тому я прошу вашої підтримки і з вашою підтримкою я не зламаюсь, я не здамся", - обіцяв він.

"Я прошу вашої підтримки, я не здамся і не зламаюсь", - обіцяв тоді ще кандидат в депутати – Табалов.

ЦВК: У законі немає обмеження часу, щоб Табалови стали депутатами

Центральна виборча комісія зможе визнати батька та сина Табалових такими, що не набули депутатських повноважень лише після офіційного повідомлення Верховної Ради. Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він наголосив, що в будь-якому разі потрібна офіційна позиція Верховної Ради, чи були Табалови під час урочистого засідання в залі і чи складали присягу з усіма, коли її читав Юхим Звягільський.

Магера також вказав, що Табалови зможуть скласти присягу з трибуни Верховної Ради в інший день. Коментуючи заяву Олександра Турчинова про звернення до ЦВК щодо призначення виборів по 99-му округу, а також оголошення наступного списочника після Табалова, заступник голови ЦВК сказав, що вони зможуть про це говорити лише після офіційного повідомлення Верховної Ради.

"Спершу треба з'ясувати, чи складали вони присягу з усіма. Чи були присутні на урочистому засіданні. Якщо з'ясується, що вони присягу не складали, тоді Табалови не набули повноважень. Але, підкреслюю, це має бути офіційна інформація з ВР до ЦВК", - сказав він.

"Крім того, треба буде довести, що мала місце добровільна відмова депутатом від складення присяги", - додав заступник голови ЦВК.

Магера також повідомив, що законом не встановлено часового обмеження щодо складання присяги депутатом. "У законі про вибори народних депутатів немає такого обмеження", - сказав він.

За законом Центральна виборча комісія не пізніш як на сьомий день після складення народним депутатом України присяги видає йому посвідчення народного депутата України та нагрудний знак встановленого нею зразка.

Частина 1 статті 104 закону передбачає, що повторні вибори проводяться в одномандатному окрузі у випадку, коли вибори у відповідному одномандатному окрузі визнані такими, що не відбулися, або якщо особа після її обрання не набула депутатського мандата у порядку, встановленому Законом.

Як повідомлялося 11 грудня, двоє народних депутатів (батько та син), що балотувалися на виборах у Верховну Раду від "Батьківщини", не увійшли до опозиційної фракції. Йдеться про Олександра Табалова, що пройшов до парламенту за списком Об'єднаної опозиції (№49), і про Андрія Табалова, який балотувався від "Батьківщини" в окрузі №99 у Кіровограді.

Прес-служба партії "Батьківщина" повідомила, що фракція ухвалила рішення про те, що Олександр і Андрій Табалови, обрані народними депутатами від Об'єднаної опозиції "Батьківщина", повинні скласти мандати за порушення присяги.

ЗМІ дізналися про три нові тушки

Три представники фракцій Об'єднаної опозиції та УДАРу готові проголосувати за кандидатуру прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Про це сайту Цензор.НЕТ розповіло джерело в опозиції.

Мова йде про 58-й номер в списку Об'єднаної опозиції Ігоря Скосару (квота "Фронту Змін"), 62-го номера списку ГО Віталія Немилостивого (квота "Фронту Змін") і мажоритарника від УДАРУ Руслана Сольвара.

Також стало відомо, що кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єра підтримає більш як 250 депутатів. Про це розповіло джерело в Партії регіонів.

"Точну цифру я не назву. Але, коли буде голосування за Миколи Азарова, табло покаже в розділі "за" цифру від 250 до 260 голосів", - зазначив депутат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1071 | Додав: nowyny | Теги: тушки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]