Пт, 2024-04-19, 01:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Туск - найважливішим питанням для ЄС є міграційна криза
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Європейської Ради Дональд Туск назвав міграційну кризу найважливішим на сьогодні питанням для Європи.

Таку заяву він зробив у понеділок, 31 серпня, по завершенні зустрічі з прем’єр-міністром Словенії Міро Цераром в ході візиту до цієї країни, повідомляє УНІАН.

За словами Туска, саме тема "триваючої міграційної кризи" була основним питанням переговорів.

"Це – найважливіше на сьогодні питання для Європи. Це літо підтвердило, що міграція залишається ключовим питанням для Європи у найближчі роки", - заявив президент ЄР.

Туск наголосив, що ЄС не можна звинувачувати в міграційній кризі.

"Ми повинні полегшити нестерпні людські страждання та трагедії, які зараз в Європі стали майже щоденними новинами. Коротше кажучи, Європейський Союз повинен допомогти у вирішенні основних проблем, що стоять сьогодні перед європейськими країнами", - підкреслив він.

Туск повідомив, що у жовтні це питання буде предметом обговорення Європейської Ради, а у листопаді він буде головувати на конференції у Мальті, де європейські та африканські лідери будуть намагатися знайти практичне вирішення цієї загальної проблеми.

"Тільки вчора головуючий в ЄС Люксембург скликав позачергову зустріч міністрів юстиції та внутрішніх справ. Сьогодні це може бути найбільш актуальною проблемою. Як ми бачили в Австрії та в Середземному морі, торгівля людьми та незаконне ввезенням мігрантів є не тільки брудною справою, це насправді є масовим вбивством. Сьогодні контрабандисти є потенційними масовими вбивцями. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб це зупинити", - переконаний президент ЄР.

Раніше повідомлялося, що глави МВС та міністри юстиції країн Євросоюзу зберуться на екстрену нараду з питань мігрантів 14 вересня в Брюсселі.

Нагадаємо, 27 серпня на сході Австрії у вантажівці були виявлені тіла 71 мігранта. Автомобіль був припаркований на узбіччі шосе, що зв'язує міста Парндорф і Нойзідль-ам-Зе (федеральна земля Бургенланд).

Причиною смерті біженців, найімовірніше, стала нестача кисню. очевидці повідомляли, що вантажівку-рефрижератор виявили, коли з нього вже капала рідина від тіл, що розкладаються.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: міграційна криза, Туск, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]