Чт, 2024-03-28, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
У 10 областях беруть під посилену охорону вокзали, порти та залізничні станції - воєнний стан
Інші останні Надзвичайні новини

Воєнний стан: у 10 областях беруть під посилену охорону вокзали, порти та залізничні станції

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що у зв’язку із введенням воєнного стану, Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури.

Як зазначається, Омелян доручив посилити охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури.

"Також ми вводимо особливий режим роботи залізничного транспорту. Він передбачає забезпечення пропускної спроможності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони в основних напрямках, визначених Генеральним штабом Збройних сил України. Також пріоритетність при призначенні поїздів буде визначатися необхідністю здійснення перевезень в умовах воєнного періоду, за рішеннями військового командування", - заявив міністр.

Повідомляється, що Омелян доручив державному секретарю міністерства Андрію Галущаку створити Оперативний штаб для взаємодії з військовим командуванням та військовими адміністраціями щодо забезпечення додержання правового режиму воєнного стану.

"Ми плануємо за швейцарським зразком запровадити активну участь співробітників сфери транспорту у територіальній обороні. В кожного напоготові повинен бути "тривожний рюкзак" з триденним запасом всього найнеобхіднішого та чітке розуміння його дій у разі атаки ворога", - додав Омелян.

Також зазначається, що найближчим часом планується проведення польових військових навчань керівництвом міністерства, а також представниками центральних органів державної влади, керівників і працівників підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері управління Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них у важкому стані. Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Секретар Ради Національної Безпеки та Оборони Олександр Турчинов під час засідання РНБО запропонував ввести в Україні воєнний стан на 60 діб. Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію воєнного комітету винести на РНБО окреме рішення про звернення до Верховної Ради та запровадити воєнний стан.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що введення воєнного стану не скасовує майбутні президентські вибори.

Крім того, рішення про запровадження в Україні воєнного стану не вплине на роботу банків.

Верховна Рада України проголосувала за президентський законопроект про введення воєнного в декількох областях України на 30 днів. Зокрема, воєнний стан введено у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, а також у внутрішніх водах Керченської акваторії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: 10 областей, охорона, порти, залізничні станції, вокзали, воєнний стан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]