Пт, 2024-03-29, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:57
У 180 містах Донбасу Україна "глушить" російську пропаганду
Інші останні Новини з регіонів України

Україна "глушить" російську пропаганду у 180 містах Донбасу

Система блокування пропагандистського мовлення  "Серпанок" покриває 180 населених пунктів поблизу лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

За її словами, через те, що у Донецьку бойовики "посилили" телевежу новими передавачами, у мережах прифронтових населених пунктів були присутні майже 20 російських ТБ-каналів. Ці телеканали блокує система "Серпанок", яка була розроблена українськими військовими та волонтерами.

"Також винайшли спосіб блокувати ворожі FM-станції...  Важливий крок в умовах інформаційної війни", - зазначила Геращенко.

Росія припинила мовлення українських ЗМІ на окупованих територіях - в анексованому Криму та на частині Донбасу.

У січні 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України".

Документ регулює прискорену видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення "на територіях, найбільш уразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу".

Член Нацради з питань телерадіомовлення Сергій Костинський заявляв, що з жовтня 2018 року українські ЗМІ, які ведуть мовлення на окуповані території Донецької й Луганської областей, а також на територію анексованого Криму, вестимуть програми на 75% українською мовою.

У тестовому режимі на окуповані території Криму та Донеччини – з телевеж у Чонгарі (Херсонська область) та Волновасі (Донецька область) відповідно -  почав мовити телеканал мультимедійної платформи іномовлення України UA/TV. У квітні він поширив мовлення на окуповані території Луганської області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: блокування, україна, 180 міст Донбасу, російська пропаганда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]