Пт, 2024-04-19, 15:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
У 2016-му Абромавічус очікує надходження в Україну 5 млрд доларів прямих іноземних інвестицій
Інші останні Економічні новини

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розраховує залучити у 2016 році в Україну прямих іноземних інвестицій в обсязі 5 млрд дол., повідомив глава відомства Айварас Абромавичус, пише Інтерфакс-Україна.

"Наступного року ми очікуємо і ставимо собі за мету, щоб прийшли в нашу країну, як мінімум, три особливо великі іноземні інвестори і створили тут разом із нами свої історії успіху. Загалом завдання залучити в нашу країну наступного року 5 млрд дол. прямих іноземних інвестицій", - сказав він на прес-конференції щодо звіту членів економічного блоку уряду за рік роботи в Києві в середу, 9 грудня.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розробило план з 27 кроків для виходу України в 2016 році на 46-те місце в рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) Світового банку (СБ), повідомив Абромавічус.

"У наступному році обов'язково увійдемо до ТОП-50 кращих країн, що стосується Doing Business, і, згідно з нашими планами, ще через рік - у ТОП-20. На наступний рік ми розробили дорожню карту, яка передбачає лише 27 кроків, щоб опинитися на 46-місці в рейтингу Doing Business", - сказала він.

За словами міністра, результату буде досягнуто зокрема й за рахунок реформи контролюючих органів.

"Одним з найважливіших завдань є, ми його доведемо до кінця, - це реформа контролюючих органів. Бізнес знатиме, коли до нього прийде перевірка. Цей процес вже не буде безконтрольним" - наголосив Абромавічус.

Як повідомлялося, Україна піднялася на 13 позицій у щорічному рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business, посівши 83-є місце. При цьому експерти Світового банку зазначили, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, є спрощення реєстрації бізнесу.

Водночас проблемними для бізнесу в Україні залишаються підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, ведення транскордонної торгівлі і процедура банкрутства.

Раніше голова Мінекономрозвитку заявив, що Україна втратила можливість піднятися ще на 29 позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business через відсутність підтримки парламентом законів про врегулювання неплатоспроможності та захисту інвесторів.

Яресько: Мінфін готує додаткові кредитні угоди з ЄБРР, ЄІБ, а також з урядами Польщі, Швейцарії й Туреччини

Міністерство фінансів України готує додаткові кредитні угоди щодо реалізації широкого спектру проектів з основними кредиторами – Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), а також урядами Польщі, Швейцарії й Туреччини. Про це повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько під час звіту про діяльність Мінфіну за 2015 рік, пише УНІАН.

Міністр не уточнила суми угод, однак зазначила, що ці організації і уряди були і залишаються надійними фінансовими партнерами України.

"Наразі ми готуємо додаткові угоди на надання допомоги Україні з боку ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, Польщі, Швейцарії й Туреччини. Усі вони є учасниками нашої міжнародної фінансової коаліції", - сказала Яресько.

Як повідомлялося, цього року Україна погодила програму співпраці з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом на 4 роки загальним обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Це програма дозволила нашій країні домовитися з іншими кредиторами, включаючи уряди США, ЄС й інших держав – про надання нашій країні додатково близько 5,2 млрд дол. По лінії МВФ Україна вже отримала два транші загальним обсягом 6,7 млрд дол. Крім того, Україна отримала 1 млрд дол. кредитних гарантій від уряду США, які було конвертовано у євробонди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: україна, 5 млрд доларів прямих іноземних інв, 2016-й, Абромавічус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]