Пт, 2024-04-26, 01:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:37
У 2016 році на премію Рильського претендують чотири автори
Інші останні Культурні новини

  Державний комітет телебачення і радіомовлення України оприлюднив список претендентів на здобуття премії Кабінету міністрів імені Максима Рильського в 2016 році.

Як повідомили в прес-службі Держтелерадіо, премія присуджується щороку письменникам і поетам за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

В 2016 році за здобуття премії імені Максима Рильського змагатимуться 4 претенденти:

Наталка Сняданко. Переклад з німецької мови роману Е.-М. Ремарка "Повернення" (2014 р., видавництво "Клуб сімейного дозвілля", Харків);

Володимир Верховень. Переклад з російської мови дитячої казки Саші Чорного "Щоденник фокса Міккі" (2015 р., видавництво "Ранок", м. Харків);

Іван Рябчій. Переклад з французької мови збірки малої прози Еріка-Емманюеля Шмітта "Двоє добродіїв із Брюсселя" (2015 р., "Видавництво Анетти Антоненко", м. Київ);

Гіоргій Арабулі. Переклад з грузинської мови роману Баси Джанікашвілі "Гра у войнушку" (2014 р., ТОВ "PR-Prime Company", Київ ).

Премія імені Рильського заснована 2013 року та присуджується на підставі пропозицій та рекомендацій Комітету (тимчасового дорадчого органу) до дня народження поета - 19 березня.

Перше нагородження відбулося 2014 року. Лауреатом премії став письменник Роман Гамада за книги перекладів з перської мови "Захопливі розповіді" Алі Сафі та "Бахтіяр-наме", що вийшли у 2011 та 2012 роках у видавництві "Богдан".

2015 року Премія імені Рильського була присуджена Максиму Стрісі за переклад з італійської поеми Данте Аліг’єрі "Божественна комедія. Пекло" (видавництво "Астролябія").

Раніше повідомлялося, що на початку 2016 року українською в перекладі Оксани Забужко вийде роман Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич "Чорнобильська молитва: хроніки майбутнього".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: 2016 р, претенденти чотири автори, премія Рильського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]