Пт, 2024-04-19, 21:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:24
У 50 разів більше сплачують податки бідні українці ніж багаті
Інші останні Економічні новини

В Україні існує дискримінація стосовно працюючих громадян, зокрема, бідні громадяни сплачують у 50 разів більше податків, аніж багаті. Про це сказав заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк, передає УКРІНФОРМ. Така ситуація є просто таки обурливою, переконаний український політик Михайло Джанда.

"Бідні громадяни в нашій країні сплачують в 50 разів більше податків, ніж багаті громадяни (у розрахунку на гривню доходу). Це є свідченням того, що в Україні існує дискримінація щодо людини праці", - наголосив Кондрюк.

Він також пояснив, що найнятий працівник, який отримує трудовий дохід у вигляді заробітної плати, і роботодавець знаходяться в нерівних умовах.

"Адже працівник платить податок зі всього доходу, а роботодавець тільки з прибутку, тобто з доходу, зменшеного на собівартість продукції. Окрім того, трудові доходи у вигляді заробітної плати оподатковуються за ставками щонайменше втричі вищими, ніж доходи від нетрудової діяльності, зокрема, дивіденди, проценти за депозитними вкладами, прибутки від продажу рухомого та нерухомого майна" – відзначив він.

Іншою особливістю по-українськи, вважає заступник голови ФПУ, є велика прірва між доходами українців.

"Розрив між доходами багатих та бідних громадян, за даними різних експертів, сягнув до 40 разів, що становить загрозу національній безпеці держави та соціальній стабільності", - переконаний Кондрюк.

Тому й не дивно, за його словами, що Україна в рейтингу Всесвітнього банку Doing Business в частині сплати податків за результатами 2011 року посідає надто низьке місце - 181 серед 183 можливих.

"Це вимагає проведення виваженої податкової політики, насамперед, з метою збалансування інтересів держави, підприємств та громадян", - резюмував він.

Як повідомлялось, у 2011 році доходи 10% найбагатших українців були в 5,4 раза більшими за доходи 10% найбідніших.

За словами аналітиків "Ерсте Банку", причиною невеликої різниці в доходах між багатими і бідними в Україні є значні витрати на соціальне забезпечення стосовно ВВП.

Зокрема, Україна посідає одне з перших місць у світі за співвідношенням витрат на пенсію до ВВП, а також 5-те місце за обсягами соціальних витрат і субсидій у ВВП. Високе місце в рейтингах за обсягами соціальних витрат, відповідно, виводить Україну в першість у рейтингу рівності доходів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1868 | Додав: admin | Теги: податки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]