Сб, 2024-04-20, 09:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:23
У Афганістані впав турецький вертоліт. Пасажири потрапили в полон до талібів
Інші останні Новини світу
В Афганістані таліби захопили в полон пасажирів турецького вертольота, який здійснив екстрену посадку на сході країни в провінції Логар. Про це в понеділок, 22 квітня, повідомила місцева влада, передає Agence France-Presse.

Про те, хто саме перебував на борту, надходять вкрай суперечливі відомості. За одними даними, заручниками виявилися вісім турецьких інженерів і пілот-афганець. За іншими - дев'ять інженерів з Туреччини. Водночас голова ради провінції Логар Абдул Валі Вакил заявив, що на борту знаходилися шість інженерів з Туреччини, двоє з Узбекистану і один афганський військовий.

Як уточнив заступник голови поліції Логара Раїс Хан Садек, інцидент стався ввечері 21 квітня. Поліцейські виявили на місці посадки тільки порожній вертоліт. За словами заступника губернатора Логара Мохаммада Хашима Фаїзі, причиною екстреної посадки стали погані погодні умови. Тим часом, як заявив прес-секретар губернатора Логара Дін Мохаммад Дарвеш, вертоліт змушений був приземлитися через несправність на борту. Таліби, у свою чергу, оголосили посадку своєю заслугою.

Голова району Азра, в якому приземлився вертоліт, Хамідулла Хамід додав, що вертоліт належить турецькій компанії. За його словами, машина прямувала з афганського міста Хост до Кабула. CNN наводить також його слова про те, що це був приватний вертоліт, який перевозив їжу та інші вантажі для міжнародних сил сприяння безпеці ISAF. За однією з версій, кінцевою метою була авіабаза сил ISAF Баграм, що за 47 кілометрів від Кабула.

Представники ISAF забезпечили допомогу в пошуку вертольота. Вони підтвердили версію голови району Азра про те, що це був цивільний вертоліт. Чи буде ISAF сприяти звільненню заручників, невідомо. За словами Хамідулла Хаміда, на даний момент старійшини місцевих племен намагаються організувати переговори з талібами, щоб звільнити бранців.

Тим часом афганське онлайн-видання Khaama Press з посиланням на місцеву владу передає, що вертоліт належав турецьким військовим. Цю інформацію підтвердив, зокрема, заступник голови Логара Мохаммад Хашим Фаїзі.

Як правило, таліби беруть у заручники іноземних громадян або представників афганської влади, щоб домогтися виконання своїх політичних вимог. Найчастіше таким чином вони намагаються визволити з в'язниць своїх однодумців. У разі невиконання їхніх вимог вони нерідко вбивають бранців. Влада Афганістану за допомогою західних країн періодично намагається проводити силові операції зі звільнення заручників, проте це часто призводить до загибелі бранців.

Крім того, таліби захоплюють людей з метою викупу. Втім, така практика офіційно засуджується лідерами руху.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Афганістан, пасажири, полон до талібів, турецький вертоліт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]