Ср, 2024-04-24, 10:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
У Ахметова Курченко викупив частку в найбільших українських порталах
Інші останні Політичні новини
Підконтрольна одному з наймолодших в Україні мультимільйонерів Сергію Курченкові компанія ВЕТЕК-Медіа підписала угоду з Медіа Групою Україна (входить до складу групи СКМ Ріната Ахметова) про придбання частки Медіа Групи Україна в інтернет-холдингу United Online Ventures (UOV).

"Придбання UOV - це логічний крок у реалізації довгострокової стратегії розвитку онлайн-медіа нашою компанією", - зазначив директор ВЕТЕК-Медіа Юрій Ровенський, повідомили в Медіа Групі Україна, передає "Корреспондент.biz".

Він додав, що найближчим часом, після завершення угоди з придбання частки другого акціонера (UMH group), ВЕТЕК-Медіа отримає повний контроль над UOV. Згідно з домовленістю сторін сума та інші деталі операції не розголошуються.

До складу United Online Ventures (UOV) входять найбільші українські портали - Bigmir.net, Tochka.net і I.ua, а також торговий дім Digimedia та інтернет-агентство Mi6. Сукупна аудиторія сайтів UOV (дані Gemius, вересень 2013 року) становить понад 4,5 млн осіб на місяць.

Нагадаємо, UMH group і група компаній ВЕТЕК підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіа-холдингу, йдеться в офіційному повідомленні UMH group. Планується, що операція буде завершена в першому кварталі 2014 року. До остаточного закриття угоди управлінський менеджерський склад UMH group залишається незмінними. 98% акцій компанії передано на зберігання ескроу-агенту, одній з авторитетних юридичних компаній Великобританії.

Експерти оцінюють угоду з продажу UMH Group в сотні мільйонів доларів. У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що за структурами Курченка може стояти народний депутат Артем Пшонка, син Генпрокурора України, або ж Олександр Янукович, син президента. У самій компанії це неодноразово заперечували.

У квітні 2011-го року засновник KP Media Джед Санден, засновник 5-го каналу Петро Порошенко і президент UMH Борис Ложкін повідомили про завершення переговорів з придбання акцій медіа-компанії KP Media, до якої входив Корреспондент.net. У квітні 2013-го Порошенко продав UMH свою частку в спільних проектах Наше Радіо і КП Медіа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: найбільших українських порталах, Курченко, частку, Ахметова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]