Чт, 2024-04-18, 05:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
У Балтійському морі Німеччина відкриває велику вітрову електростанцію
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німеччина відкриває велику вітрову електростанцію у Балтійському морі

Німеччина у вівторок офіційно відкриє величезну вітряну електростанцію в Балтійському морі - ключовий проект для "енергетичного переходу" країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель разом з міністрами Франції та Норвегії сьогодні відкриє проект "Аркона".
 
Проект складається з 60 турбін, розташованих в морі між німецьким островом Рюген і шведською береговою лінією на півночі.

Побудовані всього за три місяці минулого року вітрові турбіни вже поставляють 385 мегават електроенергії - достатньо для приблизно 400 тисяч будинків.

Французький постачальник енергії Engie підписав контракт на чотири роки на закупівлю електроенергії у оператора OWP Arkona, спільного підприємства німецької Eon і норвезької Equinor.

Електрика проходитиме через французьку підстанцію, 150 кілометрів кабелів якої з'єднують вітрогенератори.

Німеччина зосереджена на політиці "Energiewende" (енергетичний перехід), яка передбачає субсидії на вітряні турбіни і високі витрати на передачу електроенергії споживачам.

Одна кіловат-година коштує 30 євроцентів або в два рази більше, ніж в сусідній Франції, яка все ще в основному забезпечується електроенергією від атомних станцій.

У Німеччині сьогодні на частку відновлюваних джерел припадає 38% енергоспоживання, а до 2030 року планується довести цей показник до 65%. Більше 20% енергії вітру Німеччина тепер отримує з моря.

Вітрові парки Північного моря і Балтики можуть похвалитися більш ніж 1300 вітряками потужністю близько 6,4 гігават.

Нагадаємо,  у Німеччині в грудні 2018 року закрили останню вугільну шахту, що ознаменувало кінець колись домінуючої галузі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: балтійське море, вітрова електростанція, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]