Чт, 2024-03-28, 15:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
У Бельгії лідер Каталонії найняв адвоката, який захищав баскських сепаратистів руху ЕТА
Інші останні Новини Європейського Союзу

Відсторонений Мадридом глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон найняв бельгійського адвоката Поля Бекаерта, який колись захищав сепаратистську організацію "Країна Басків і Свобода" (ЕТА).

Про це повідомляє El Pais.

За даними видання, адвокат Бекаерт, який має довгу історію захисту у суді членів ЕТА, був обраний колишнім главою уряду Каталонії Пучдемоном для отримання юридичної консультації щодо можливого прохання про надання притулку в Бельгії.

Бекаерт запевнив напередодні, що Пучдемон найняв його як юридичного консультанта, однак не повідомив, чи особисто мав зустріч із відстороненим главою уряду Каталонії.

"Я підтверджую, що сьогодні (30 жовтня. - Ред.) Пучдемон зв'язався зі мною, але я не можу сказати, що саме він попросив, через адвокатську таємницю. Щодо політичного притулку - ще нічого не вирішено. Завтра буде зустріч щодо цього питання", - сказав він.

Як повідомлялося, відсторонений Мадридом глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон разом з п’ятьма соратниками прибув до Бельгії, щоби просити про політичний притулок у цій країні.

Зазначимо, ЕТА ("Країна Басків і Свобода") вважається однією із найстаріших терористичних організацій Європи, яка створена в 1959-му, як рух студентського опору. Молодь виступала проти диктатури генерала Франко та його намагань знищити культуру і традиції басків. ЕТА швидко переросла у воєнізоване угруповання і сформулювала мету - незалежність Країни Басків.

Організація неодноразово використовувала у своїй боротьбі замахи на іспанських політиків. На рахунку ЕТА - смерть іспанського прем'єра Луїса Карреро Бланко та ще кількох іспанських політиків.

Лише у квітні 2017 року ЕТА почала добровільне заздалегідь анонсоване повне роззброєння.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 625 | Додав: adminA | Теги: Бельгія, Адвокат, сепаратисти ЕТА, лідер Каталонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]