Пт, 2024-03-29, 13:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
У Білому домі обурені наслідками саміту G7 - у пеклі є особливе місце для Трюдо
Інші останні Новини світу

Представники Білого дому та особисто президент США Дональд Трамп зробили у неділю вкрай гострі заяви зі звинуваченнями на адресу канадського лідера Джастіна Трюдо.

Це стало реакцією на підсумкову прес-конференцію саміту G7, на якій Трюдо приєднався до критики на адресу нової торговельної політики США.

При цьому в американській адміністрації наголосили, що не планують відступати від курсу на запровадження імпортних мит.

Першим із критичними зауваженнями виступив особисто Трамп. У твіті, написаному з борту президентського літака під час перельоту в Азію, він назвав свого канадського колегу "слабким та нечесним", але не став розвивати звинувачення далі.

Згодом у неділю цю історію почали коментувати офіційні представники Білого дому. Топ-радник з економічних питань Ларрі Кудлов звинуватив Трюдо у "зраді". "Що ж виходить: він (Трамп) сідає в літак і відлітає, а потім Трюдо починає "підривати" його на прес-конференції? Вибачте, але це зрада. Це обман партнера", - заявив він в ефірі каналу CNN.

Директор Білого дому з торгової політики Пітер Наварро в ефірі каналу Fox News зробив ще гострішу заяву.

"У пеклі є особливе місце для тих іноземних лідерів, які обирають дипломатію зради щодо президента Трампа, а потім намагаються встромити йому ніж у спину, коли президент іде до виходу. І це те, що зробив віроломний Джастін Трюдо з цієї блюзнірської прес-конференції. Слабкий, нечесний Джастін Трюдо", - прокоментував цей конфлікт представник Білого дому, наголосивши, що його заява ґрунтується на "сигналах, що надходять з борту №1"

Наварро також натякнув, що Канада відчує наслідки цього конфлікту.

"Хочу сказати моїм канадським друзям, що це був один з найгірших політичних прорахунків канадського лідера у сучасній канадській історії", - наголосив він.

Як відомо, саміт G7 у канадському Квебеку був продемонстрував розбіжність учасників "сімки" з низки питань. Трамп залишив зібрання та відмовився підписувати комюніке саміту G7.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: саміт G7, Пекло, Трюдо, Обурення, Білий дім | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]