Вт, 2024-03-19, 09:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:53
У Брюсселі українська діаспора заблокувала конгрес проросійських пропагандистів
Інші останні Українці в світі

Українській громаді у Бельгії вдалося заблокувати проведення російського пропагандистського заходу, спрямованого на дискредитацію України. Про це у Брюсселі повідомила українська громадська активістка Інна Чефранова, яка організувала маніфестацію на протидію російській пропаганді, передає "Укрінформ".

"Ми, українські активісти у Бельгії, планували провести протестну акцію перед одним з готелів в Брюсселі у центрі міста, де планувався антиукраїнський конгрес "Неонацизм та тероризм: реальні виклики для Європи". Цей захід організований спонсорованою Кремлем праворадикальною бельгійською організацією "Євро-Рус", за сприяння посольства РФ у Бельгії. Під час "конгресу" мав відбутися показ сумнозвісного фільму французького режисера Поля Морейри "Україна: маски революції", - розповіла Чефранова.

За її словами, дирекція готелю не знала про зміст цього заходу.

"Після того як ми отримали дозвіл від поліції на наш протест, керівництво готелю одразу ж скасувало цей ганебний захід та повернуло гроші організаторам. Це невеличка, але наша перемога над злочинною кремлівською пропагандою та місцевими маріонетками Кремля", - наголосила вона.

Чефранова зазначила, що організатори також видалили анонс про цю подію із соціальної мережі.

"Відтак доведеться відслідковувати, чи цей захід не перенесуть в інше місце", - зазначила вона.

Зазначимо, вперше фільм показали в ефірі французького телеканалу Canal+ на початку лютого. Проти показу фільму протестували українська громадськість та Посольство України у Парижі. Київ звинуватив автора картини в маніпулюванні коментарями і генерації хибних уявлень.

"Маски революції" - це документальний фільм, знятий у стилі теорії змови та російської пропаганди, який дезінформує європейців про подій в Україні взимку 2013-2014 рр. та є неповагою до людей, які загинули в ім’я демократичного майбутнього своєї країни.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Українська діаспора, брюссель, конгрес проросійських пропагандисті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]