Чт, 2024-03-28, 21:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
У червні український «Артек» прийме першу зміну під Києвом
Інші останні Новини України

Державне підприємство України "Міжнародний дитячий центр «Артек» цього літа поновлює свою роботу, на час окупації Криму він тимчасово переїде до Київської області.

Про це повідомив керівник Державного управління справами Сергій Березенко, інформує сайт відомства.

"Ми всі чітко розуміємо, що "Міжнародний дитячий центр «Артек» розташований в Криму і замінити його нічим не можна. Це не тільки корпуси, море, гори та налагоджена співпраця з іноземними молодіжними центрами. Насамперед – це унікальний колектив вихователів, який вміє працювати з дітьми, запалювати в їхніх серцях «вогонь Артеку», — зазначив він.

«Тому ми не можемо допустити, щоб агресор забрав у наших дітей ще і це», — заявив Березенко.

У 2014 році працівники «Артеку», які переїхали на материкову Україну, організували табір «Артек-Карпати». Зараз усі педагоги працевлаштовані на ДП "Міжнародний дитячий центр «Артек», який поки що розміщуватиметься в «Пущі-Озерній» під Києвом.

"Для організації функціонування дитячого центру «Артек» Державне управління справами надало один з рекреаційних об'єктів комплексу відпочинку «Пуща-Водиця». Йдеться йде про санаторій «Пуща-Озерна», — зазначив Березенко.

"У червні сюди заїде перша зміна дітей з усієї України, з ними працюватимуть 50 вихователів «МДЦ „Артек“, які покинули анексований Крим», — повідомив він.

За словами керівника ДУС, на сьогодні завершуються роботи з адаптації комплексу під потреби дитячого центру.

«16 червня „Артеку“ виповнюється 90 років. За історію свого існування Міжнародний дитячий центр уже переживав переїзди. Зокрема, під час Другої світової війни була евакуація табору в алтайське передгір'я. Сьогодні склалась подібна ситуація, і я знаю, що в недалекому майбутньому все повернеться на свої місця», — сказав Березенко.

«Якщо сьогодні українські діти не можуть поїхати в анексований табір, то „Артек“ приїде до них», — додав він.

Керівник Державного управління справами наголосив, що використання торгової марки «Артек» іншими таборами чи приватними структурами незаконне.

Державне підприємство України "Міжнародний дитячий центр «Артек» є власником знака для товарів та послуг, що підтверджено свідоцтвами № 15419, № 15420, № 15421 від 15.08.2000, зареєстрованими в Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності».

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: першу зміну під Києвом, український «Артек», червні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]