Пт, 2024-04-19, 15:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
У чесність виборів підірвали віру затримки з підрахунком голосів , кажуть канадські спостерігачі
Інші останні Політичні новини

Канадські спостерігачі заявляють, що хаотичний підрахунок результатів голосування підриває чесність післявиборчого процесу в Україні. Про це йдеться в заяві Mission Canada оприлюдненій у вівторок.

"Ці порушення у підрахунку голосів у процесі встановлення результатів голосування та передачі бюлетенів до Центральної виборчої комісії (ЦВК) відбуваються слідом за тими тривалішими проблемами, на які Mission Canada уже звертала увагу", - йдеться в повідомленні, передає "Українська правда".

"У період після дня голосування, Mission Canada задокументувала велику кількість випадків, коли перерахунок голосів в Окружних виборчих комісіях неочікувано припинявся, постійно затримувався або, судячи з усього, відбувався під керівництвом не уповноважених на це осіб", - сказано у заяві.

"Сфальсифікована електронна передача даних про результати з ОВК до ЦВК продовжує викликати занепокоєння", - зазначили в місії.

"На сьогодні чимало проблем виникають в одномандатних виборчих округах з невеликим розривом голосів. Спостерігачі повідомляють про розбіжності між даними протоколів, заповнених на дільничних виборчих комісіях (ДВК) та результатами, опублікованими на веб-сайті ЦВК", - йдеться в повідомленні.

"У відповідності до рішення ЦВК, доступ спостерігачів та журналістів до кімнат, в яких відбувається підрахунок голосів заборонено, а, відтак, процес встановлення результатів голосування не є прозорим. Також викликають занепокоєння зміни в особистому складі ОВК під час підрахунку голосів у процесі встановлення результатів голосування , як, наприклад, це відбулося в ОВК 223", - зазначили в місії.

"Чотириста двадцять два підготовлені та неупереджені спостерігачі перебували в областях на всій території України. Це була найбільша в історії канадського уряду місія спостереження.

Спостерігачі Mission Canada продовжують і надалі здійснювати моніторинг завершення підрахунку голосів, відправлення судочинства та процесу оскарження", - заявили в Mission Canada.

Раніше місія спостерігачів Канади зазначала про серйозні порушення під час підрахунку голосів за мажоритарною складовою, що ставить під сумнів достовірність результатів виборів у низці округів.

"Процес підрахунку голосів затьмарений серйозними порушеннями, що призводить до появи сумнівів щодо чесності результатів у декількох округах", - йдеться в прес-релізі місії Канади.

Інші міжнародні організації, зокрема, спостерігачі Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Парламентської Асамблеї Ради Європи та Парламентської асамблеї НАТО також не задоволені процесом виборів до Верховної Ради в Україні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: канадські спостерігачі, підірвали віру, затримки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]