Сб, 2024-04-20, 04:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:06
У чиновників опозиція пропонує забрати іномарки і пересадити їх на автомобілі вітчизняного виробництва
Інші останні Економічні новини
Опозиція хоче позабирати у високопосадовців службові іномарки та пересадити їх на автомобілі вітчизняного виробництва. Відповідна ініціатива подана на розгляд ВРУ у вигляді законопроекту № 1122 про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо використання службового транспорту). Про це повідомила прес-служба одного із авторів відповідного законопроекту (законопроект готували також Андрій Павловський та Юрій Стець) народного депутата України (фракція "Батьківщина") Олександра Бригинця.

"Автомобілі високопосадовців часом нагадують бенкетування у часи чуми. Коли соціально-економічна ситуація в державі надзвичайно складна, держслужбовці, ніби нічого й не сталося, продовжують дивувати громадян не лише золотими унітазами, а й шикарними іномарками. Чиновників треба поставити у ті ж умови, в яких живе суспільство!" - заявив Бригинець.

Згаданий законопроект спрямований на "приведення у відповідність до соціально-економічного стану країни умови використання службового транспорту керівниками державного органу". Простішими словами - проект передбачає використання посадовими особами транспорту вітчизняного виробника. На думку ініціаторів законопроекту, це не лише суттєво зекономить бюджетні кошти, а й підтримає вітчизняного виробника.

Депутат розповів, що відповідно до законопроекту буде розроблено правила відчуження автомобілів неукраїнського виробництва та автівок, вартість яких перевищує зазначену у статті 33-1 суму. Йдеться про автівки, які експлуатуються Кабміном, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, державними місцевими адміністраціями та їхніми структурними підрозділами. Водночас державні службовці можуть використовувати для потреб у роботі власний транспортний засіб або транспортний засіб членів своєї родини. Умови та розмір компенсації витрат на його експлуатацію визначається Кабінетом міністрів України.

Законопроектом пропонується доповнити розділ 4 Закону України "Про державну службу" статтею 33-1 "Використання службового транспорту", у якій визначено граничні суми вартості автомобілів для різних категорій посад державних службовців.

Нагадаємо, 26 грудня 2011 року Кабмін встановив ліміт легкових автомобілів, що обслуговують органи виконавчої влади. Так, для обслуговування центрального апарату Мінфіну і МВС було встановлено ліміт у 10 автомобілів, Міноборони - 12, Державної податкової служби - 15.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: чиновників іномарки, вітчизняного виробництва, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]