Сб, 2024-04-20, 15:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
У Донецьку сотні людей вийшли на стихійний мітинг проти війни. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У центрі Донецька навпроти будівлі так званого уряду "ДНР" жителі сусіднього з аеропортом району зібралися на стихійний мітинг, протестуючи проти військових дій.

Мітинг розпочався в понеділок о 11 годині ранку, пише "Новая газета".

На зібрання вийшло близько 500 осіб, в основному, за словами присутніх, це жителі Київського району, мікрорайону "Жовтневий ринок", який межує з аеропортом.

Місцеві жителі викрикують: "Припиніть війну!", "Поверніть нам житло, у нас розгромили будинки!", "Йдіть геть усі". Мітинг розпочався за 150 метрів від будівлі адміністрації, але до 13:00 став пересуватися під вікна будівлі уряду.

Як зазначає місцевий сайт 62.ua, одна частина присутніх городян вимагають наступу на українські сили, а інша - відведення військової техніки "ДНР" з сел. Жовтневого.

Присутні перекрили вулицю Артема, головну в Донецьку. Транспортне сполучення на вулиці перервано, утворилася черга з тролейбусів. Ситуація може стати небезпечною.

Загальні вимоги - припинення бойових обстрілів, які ведуть війська "ДНР" з території мікрорайону "Жовтневий ринок". Жителі звинувачують сепаратистів, які своїми діями викликають у відповідь вогонь Збройних сил України по мирному населенню.

Це перший масштабний мітинг з антивоєнною повісткою.

До протестувальників з адміністрації виходив чоловік, який не захотів представитися.

"Він запропонував п'ятьом представникам місцевих жителів зустрітися з главою ДНР Захарченком. Ініціативну групу посадили в машину і відвезли в невідомому напрямку", - пишуть ЗМІ.

Водночас інший російський журналіст Андрій Бородулін повідомляє, що до мітингувальників вийшов так званий глава "ДНР" Олександр Захарченко. "Приїхав під ОДА Захарченко, відтягнув мешканців с проїжджої частини. Розмовляє з мирними жителями, поруч охорона. Вони слухають, але часто перебивають", - написав він у себе в Twitter.

Нагадаємо, напередодні внаслідок обстрілів у трьох районах Донецька поранення отримали 10 мирних жителів.

Довідка

22 вересня 2014 року в окупованому Антрациті пройшов мітинг місцевих жителів з вимогою налагодити життя у місті.

А от 200 жителів міста Ровеньки 27 вересня виступили проти проросійської терористичної організації "Луганська народна республіка".

5 жовтня в Свердловську терористи закидали гранатами будинки місцевих жителів, які мітингували проти "ЛНР".

22 жовтня в місті Брянка (Луганська область) бойовики стріляниною з автоматів розігнали мітинг невдоволених.

3 листопада кілька десятків жителів Макіївки (Донецька область) біля будівлі виконавчого комітету перекрили дорогу на знак протесту проти дій терористичної організації "ДНР" з розподілу безкоштовних продуктів.

17 листопада у Свердловську на Луганщині відбувся проукраїнський мітинг, в якому взяли участь близько двох тисяч осіб.

18 травня 2015 року у місті Єнакієве (Донецька область) працівники трамвайного депо оголосили страйк через невиплату зарплатні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: стихійний мітинг, проти війни. ВІДЕО, Донецьку, сотні людей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]