Чт, 2024-03-28, 12:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
У другій половині вересня МВФ проведе засідання Ради директорів щодо України
Інші останні Економічні новини

  Міжнародний валютний фонд планує ближчим часом озвучити дату засідання Ради директорів з питання виділення нашій країні третього кредитного траншу в рамках схваленої рік тому програми EFF і очікує, що засідання відбудеться у другій половині вересня. Про це 1 вересня 2016 року у Вашингтоні сказав голова Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає УНІАН.

"Ми максимально наблизилися до погодження Другого перегляду програми і ближчим часом озвучимо дату засідання щодо України. Вважаю, це буде у другій половині вересня, - сказав Райс. - Йдеться про один перегляд програми, і обсяг кредитного траншу, який може бути наданий, буде озвучено вже за підсумками засідання Ради директорів".

Райс також наголосив, що на поточний момент Україна і МВФ обговорюють суто технічні моменти, які не несуть жодних фундаментальних розбіжностей. "У цьому немає нічого незвичайного, йдуть переговори, і ми максимально близькі до узгодження позицій", - сказав Райс.

У липні міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що у співпраці України і Міжнародного валютного фонду перед виділенням третього траншу кредитних коштів є "невелика" затримка до серпня.

Розмір третього траншу може становити 1,7 млрд доларів.

Опозиційні Радикальна партія Олега Ляшка (РПЛ) й "Батьківщина" вимагають від уряду Володимира Гройсмана оприлюднити текст меморандуму з МВФ щодо зобов'язань України. "Цей документ абсолютно таємний і він є реально страшним", - заявляла у травні Юлія Тимошенко.

"Наша фракція просто вимагає: по-перше, оприлюднити всі документи, підписані з Міжнародним валютним фондом, по-друге, негайно зробити публічне обговорення в парламенті із залученням уряду, президента", - говорила вона.

Ляшко також заявляв, що його фракція вимагає від уряду "негайно оприлюднити цей меморандум, ми вимагаємо прийти уряд до парламенту, прозвітувати по кожному пункту".

"В мене питання: яке вони мають право брати зобов'язання за парламент?", - обурювався Ляшко.

За його словами цей документ підписав і президент, прем'єр, голова Нацбанку і міністр фінансів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: україна, засідання Ради директорів, друга половині вересня, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]