Вт, 2024-04-16, 12:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
У двох областях України почалася епідемія грипу
Інші останні Медичні новини

Епідемічний поріг захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції наразі перевищено в Донецькій і Рівненській областях, ще 10 областей наближаються до цього рівня. Таку оперативну інформацію станом на 18 січня оприлюднено на сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби.

За повідомленням територіальних органів Держсанепідслужби, епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у Донецькій та Рівненській областях.

До епідемічного порогу наближаються Вінницька, Волинська, Кіровоградська, Київська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області. У кожному регіоні розпочато щоденний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ.

Місцеві органи влади у більшості регіонів вирішили не чекати перевищення епідпорогів, а призупинити навчання задля уникнення поширення вірусів у дитячих колективах.

Київська міська державна адміністрація, зокрема, запровадила карантин у школах з 16 січня.

У Сумській області з 19 січня оголошено карантин у навчальних закладах

У Сумській області з 19 січня оголошено карантин у навчальних закладах. Відповідне розпорядження оприлюднено на офіційному сайті Сумської облдержадміністрації.

Підписав розпорядження тимчасовий виконувач обов’язків голови ОДА Олександр Марченко відповідно до законів України "Про захист населення від інфекційних хвороб", "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" з метою недопущення поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань.

Згідно із документом, департаменту освіти і науки ОДА та головам районних державних адміністрацій доручено, а міським головам області рекомендовано запровадити обмежувальні заходи, у тому числі шляхом тимчасового призупинення навчального процесу, у загальноосвітніх навчальних закладах області з 19 по 23 січня включно, а також виділити додаткові кошти на придбання лікарських засобів та засобів індивідуального захисту для лікувально-профілактичних закладів.

Крім того, на Сумщині обмежено проведення масових заходів.

Зазначимо, станом на 18 січня у Сумській області перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовано у 5 із 18 районів та 2 містах.

Загалом в області показник захворюваності населення на грип та ГРВІ за останній тиждень фактично наблизився до епідпорогу та становить 57,03 на 10 тис. населення, що менше на 3,79% за пороговий рівень.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: епідемія грипу, дві області України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]