Чт, 2024-04-25, 05:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:15
У Єгипті протести охопили курорти
Інші останні Новини світу
Мітинги противників і прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі проходять в єгипетських курортних містах Хургада і Шарм-еш-Шейх, в них введено підвищені заходи безпеки, повідомляють місцеві ЗМІ.

7 липня Хургаді прихильники Мурсі проводили демонстрацію біля будівлі адміністрації провінції Червоне море, тоді як їхні опоненти, що підтримують рішення військових про усунення президента від влади, всього лише в кількох сотнях метрів від них - на площі Абдель Монем Ріяд. Між мітингувальниками розташувалися спецпідрозділу єгипетської поліції. Безпека основних об'єктів інфраструктури міста забезпечує армія, інформують РІА "Новости".

Також за відомостями ЗМІ нечисленний мітинг на підтримку військових проходив і в Шарм-еш-Шейху. ЗМІ відзначають, що демонстрації проходять мирно і на відпочинок туристів ніяк не впливають.

Єгипет переживає в останні дні найгострішу політичну кризу, який вилився у сутички на вулицях різних міст країни.

Раніше в країні пройшли найбільші за всю історію мирні акції протесту з вимогою відправити у відставку президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі. У минулу середу, 3 липня, військові усунули його від влади і призначили главою країни голови Конституційного суду Адлі Мансура. Прихильники Мурсі не визнали зміну влади і продовжують масові протести по всій країні.

Путін: Єгипет знаходиться на порозі громадянської війни

Президент РФ Володимир Путін вважає, що Єгипет перебуває на порозі громадянської війни. "Сирія вже охоплена громадянською війною, як не сумно, і Єгипет рухається в тому ж напрямку. Хотілося б, щоб єгипетський народ уникнув цієї долі", - сказав Путін, який перебуває з робочим візитом в Астані.

6 липня опозиційні демонстранти, що влаштувалися на площі Тахрір намагалися зупинити прихильників екс-президента і "Братів мусульман" біля мосту в центрі міста. У хід з обох сторін пішли камені і піротехніка, кийки і холодну зброю. Під час зіткнень чулися постріли з вогнепальної зброї.

Після завершення заворушень у центрі міста з'явилася військова бронетехніка, яку противники Мурсі зустрічали із захопленням. Єгипетські військові зайняли позиції біля телецентру, будівлі МЗС, ключових мостів через Ніл.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 949 | Додав: nowyny | Теги: війна, курорти, протести, Єгипет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]