Пт, 2024-03-29, 14:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:10
У Єльченка розповіли, до чого вдалася Росія, намагаючись зірвати прийняття резолюції - "крок відчаю"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

"Крок відчаю": у Єльченка розповіли, до чого вдалася Росія, намагаючись зірвати прийняття резолюції

За словами речника, "потуги перешкодити схваленню резолюції були безпрецедентні"

Росія намагалася перешкодити ухваленню Генеральною асамблеєю ООН резолюції щодо мілітаризації Криму і ці спроби були "безпрецедентними".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко.

"Потуги перешкодити схваленню резолюції були безпрецедентні. Іноземні посли жалілися, що російська дипломатія викручувала їм руки, ноги і голови, але щось не клеїлося", – написав він.

За словами Ніколенка, коли Москва усвідомила, що документ таки пройде, російські дипломати вдалися до "кроку відчаю".

"Не від себе напряму, а через спини таких самих лідерів у сфері поваги до Статуту ООН та захисту прав людини – Ірану, Сирії, КНДР, Нікарагуа та Венесуели – внесли поправки в текст, які врешті проголосовані не були. Сенсу вони не мали ні за формою, ні за змістом. Примітно, що згодом від цієї токсичної команди відмежувалася навіть Північна Корея, яка була початковим співавтором цієї авантюри", – зазначив речник.

Ніколенко відзначає важливе значення прийнятої резолюції для України. За його словами, це елемент стратегії політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського конфлікту.

"Як і раніше схвалені кримські резолюції, він буде використовуватися в нинішніх заходах з притягнення Москви до відповідальності, на його основі будуватимуться й інші кроки. Головне розуміти, що самі по собі тексти резолюцій не пишуться, держави самі по собі голосувати на їхню підтримку не зголошуються, а на шляху до стабілізації ситуації лежать геополітичні розлади колишньої імперії", – написав Ніколенко.

Нагадаємо, Російська Федерація, Білорусь, Сербія і ще 16 країн на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку не підтримали резолюцію "Проблема мілітаризації АР Крим та міста Севастополь, України, а також районів Чорного та Азовського морів", ініційовану українською делегацією.

Резолюція закликає Росію вивести свої збройні сили з Криму та припинити незаконну окупацію української території. Також резолюція засуджує нарощування військової присутності РФ у Чорному і Азовському морях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: Єльченко, Росія, прийняття резолюції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]