Чт, 2024-04-18, 04:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
У ЄС стурбовані "майже паралізованою" Радою
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський висловив стурбованість з приводу блокування роботи Верховної Ради. Про це він сказав журналістам під час презентації першого системного звіту "Україна і Угода про асоціацію: моніторинг виконання за 2014-2016 роки", підготовленого ГО "Український центр європейської політики", передає УНІАН.

У контексті української перспективи набуття членства в Євросоюзі за 10 років, посол підкреслив, що Україні необхідно такі завдання ставити, але також "потрібно перейти від декларативної політики до політики реальних дій".

"Нас дуже турбує те, що український парламент за останні тижні майже паралізований", - заявив Він.

"Треба розблокувати роботу", - зазначив посол, додавши, що це необхідно насамперед для впровадження та запуску необхідних реформ.

Крім того, Ян Томбінський заявляє, що в Євросоюзі повідомили Нідерландам, що країни-члени не підтримують можливість внесення змін в Угоду про асоціацію з Україною.

Посол нагадав, що наслідки нідерландського референдуму обговорювалися на зустрічі Європейської Ради наприкінці червня. Дипломат пояснив, що рішення про можливість внесення змін до Угоди про асоціацію, які б потребували заново проводити процес ратифікації країнами-членами ЄС, не ухвалюється.

"Вони не сприймають такого рішення", - сказав Томбінський.

"Там лідери європейських держав сказали нідерландським колегам, що якісь зміни, суттєві, які б змушували інші країни знову ратифікувати (Угоду про асоціацію), що це не шлях, про який потрібно думати", - заявив він.

Посол розповів, що, за наявною інформацією, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте "про це звітував у нідерландському парламенті".

За словами Томбінського, зараз у Євросоюзі чекають на відповідь нідерландських колег - від парламенту й уряду.

Ян Томбінський також заявляє, що вихід Великої Британії з Європейського Союзу не пов'язаний з роботою щодо запровадження безвізового режиму для України.

"Ні, це питання, яке не має зв'язку з безвізовим режимом для України", - сказав він, коментуючи можливість впливу Brexit на надання безвізового режиму Україні.

При цьому посол підкреслив, що потрібно розуміти, що Велика Британія не є членом Шенгенської угоди, тому Сполучене Королівство не бере участі у переговорах щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом.

Brexit та мігранти відтермінували розгляд безвізового режиму для України - Климпуш-Цинцадзе

Brexit та міграційні хвилі, з якими зіштовхнулася Європа, призупинили розгляд питання про надання безвізового режиму Україні. Про це в ефірі "5 каналу" повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Що стосується Brexit, то насправді Brexit і міграційні хвилі, з якими зіштовхнулася Європа, вони і відтермінували розгляд цих рішень і в Європейському парламенті, і в Європейській раді, через те, що деякі країни ініціювали розгляд і узгодження додаткового механізму, такого жорсткішого механізму можливого призупинення дії безвізового режиму до будь-якої з третіх країн, це не стосується суто України чи суто Грузії, чи Туреччини. І це обговорення жорсткішого механізму можливого призупинення діючого безвізового режиму, воно і відтермінувало ці рішення, які зараз мають розглядатися в комітетах Європейського парламенту", - зазначила віце-прем'єр.

Вона додала, що розраховує на те, що і у комітеті закордонних справ, і комітеті з громадянських свобод Європарламенту буде представлено позитивний звіт стосовно виконання Україною всіх її зобов'язань з безвізу.

"Ми в принципі з усіх попередніх перемовин з різних політичних сил, які представлені в європейському парламенті, від тих головних доповідачів, які будуть представляти доповідь про Україну, про виконання нею зобов'язань, ми надіємось отримати позитивний результат і схвалення пропозиції до всього Європейського парламенту підтримати таке рішення. І тоді ми будемо розраховувати на те, що на вересень Європейський парламент вже загальним своїм голосуванням буде визначатися з цього приводу. Але розуміємо, що рішення цих комітетів, зокрема комітету з громадянських свобод, матиме принципове значення для подальшого рішення всього Європейського парламенту", - додала вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: майже паралізована Рада, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]