Ср, 2024-04-17, 01:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
У ЄСПЛ суд проти Чехії виграв українець
Інші останні Українці в світі
Європейський суд з прав людини зобов'язав Чехію виплатити 1,9 тисяч євро 31-річному громадянину України Ігореві Цеберу за порушення права на справедливий судовий розгляд. Про це повідомили в ЄСПЛ з посиланням на рішення від 22 листопада, передає "Українські новини".

18 квітня 2007 року українця засудили до тюремного ув'язнення (вирок супроводжувався зобов'язанням виїхати з Чехії) зокрема за те, що він вистрілив у ногу людині.

Цебер скаржився, що рішення ґрунтувалося на свідченнях потерпілого, узятих в терміновому порядку через можливу депортацію українця і до порушення кримінальної справи проти нього.

Цебер зазначав, що йому не було надано право поставити питання потерпілому.

У 2010 році засудженого екстрадовано в Україну.

Суд визнав порушення частин 1 та 3 статті 6 Європейської конвенції з прав людини (право на справедливий судовий розгляд і право на запитання свідкові).

Раніше Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 3,6 тис євро компенсації за моральні збитки 31-річному Олександру Шаповалову за відмову національного суду розглядати його скаргу.

Крім того, Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 154 тис євро Богдану Савицькому за жорстоке поводження у відділку міліції. Крім того, Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 12 тис євро 51-річному українцю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: ЄСПЛ суд проти Чехії, українець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]