Чт, 2024-03-28, 23:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:15
У Євросоюзі оголосили фінальну стадію на шляху України до асоціації
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Україна і Європейський Союз досягли значного прогресу в переговорах щодо підписання Угоди про асоціацію, перейшовши до фінальної стадії цього процесу, повідомляє "Корреспондент".

Про це він сказав сьогодні, 16 вересня, на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем в рамках 8-ої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), яка відбувається в Ялті.

"Досягли багато чого, перейшли на фінальну стадію підписання Угоди про асоціацію", - наголосив Фюле.

"Якість відносин між Україною та Європейським союзом залежить не тільки від прогресу за столом переговорів", - додав Фюле.

У свою чергу, Янукович зазначив, що хотів би вкотре обговорити порядок денний відносин України і ЄС, і майбутню конференцію Східного партнерства і визначитися, що можна зробити разом на цьому шляху.

Нагадаємо, що Європарламент відклав розгляд резолюції по Україні з підписання угоди про асоціацію орієнтовно на 16 листопада.

В Міністерстві закордонних справ України заявляють, що Угода про асоціацію є "завдання номер один" для МЗС і в цьому напрямку ведеться беспрецедентний діалог. Україна і ЄС впритул підійшли до підписання Угоди про асоціацію - її планують підписати вже до кінця 2011 року.

Україна – необхідна "цеглинка" для побудови європейського дому, сказав Кваснєвський

Україна, як і раніше, бачить себе частиною європейської сім'ї, частиною майбутнього Європи, заявив на 8-ій Ялтинській щорічній зустрічі YES голова правління організації, екс-президент Республіки Польща Олександр Кваснєвський.

Процитувавши слова Іоанна Павла Другого про те, що "світ - це будівля, що будується постійно", Кваснєвський зазначив, що кожна "цеглинка" в цій будівлі важлива, але ще важливіше - "наскільки міцно ці камінчики тримаються один одного. Від цього залежить , чи зможе наш спільний дім витримати бурі та повені глобальних криз".

Кваснєвський підкреслив, що "YES - одна із тих організацій, які допомагають цим "цеглинкам" триматися разом. Ми віримо в те, що відкритий та рівноправний діалог зі спільних для всіх проблем здатний об'єднувати людей, країни і народи; що такий діалог допомагає всім нам по-новому поглянути на шляхи розвитку Європи та світу в цілому".

Говорячи про роль України у сьогоднішній Європі, Кваснєвський зазначив: "Україна - це дуже важлива "цеглинка" у будівлі європейського дому. Велика Європа, про яку мріяв Шарль де Голль - Європа від Атлантики до Уралу, із загальним економічним та культурним простором, спільними цінностями - ця Європа без України неможлива".

Сьогодні Україна переживає складний період реформування, непросту економічну ситуацію, сказав Олександр Кваснєвський. "Для мене головне, що Україна, як і раніше, прагне до Європи. Україна, як і раніше, бачить себе частиною європейської сім'ї, частиною майбутнього Європи".

Кваснєвський висловив сподівання, що сьогоднішня щорічна зустріч YES сприятиме просуванню України до Європи. "Якщо ми сьогодні зробимо хоча б невеликий крок у це майбутнє - це буде перемога Ялтинської європейської стратегії, перемога України, перемога Європи", - підкреслив він.

Нагадаємо, що 9 вересня колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський у Києві обговорив з президентом Віктором Януковичем справу, заарештованої на початку серпня, екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Але найважливішою темою розмови була тема європейської інтеграції Україні.

Довідка. Угода про асоціацію між Україною та ЄС

Угода про асоціацію між Україною і ЄС - це документ, що юридично зобов'язує, визначає рамки політичної асоціації і економічної інтеграції між двома сторонами. Центральним компонентом асоціації є досягнення вільного обігу товарів, осіб, послуг і капіталів між сторонами.

У контексті такого формату взаємин передбачається, що Україна буде зобов'язана виконувати поставлені угодою завдання відповідно до чітко встановлених тимчасових рамок, перш за все у сфері адаптації українського законодавства до зводу законів Європейського Союзу. Адаптація законодавства не обмежується тільки внесенням змін до законів або створенням нових актів, а в широкому сенсі йдеться про імплементацію і виконання адаптованого законодавства.

Угода про асоціацію - це той інструмент співпраці, який дозволить практично втілювати реформи і відійти від зайвої риторики про "європейськість" України. Реалізація Україною Угоди про асоціацію (з частиною про ЗВТ, яка передбачає вільний товарообіг між ринками України і ЄС) і реформування енергетичної сфери є саме тими процесами, які дозволяють говорити про фактичну інтеграцію в простір ЄС. Енергетика є сферою, де Україна має пройти "тест" на реформи, зробивши прозорою роботу цього сектора.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1412 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]