Чт, 2024-03-28, 22:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:17
У Фінляндії без коштів застрягли 60 українців - ночують на автостоянці
Інші останні Українці в світі
Близько 60 українців у віці від 17 до 55 років стали жертвами недобросовісної фірми, яка взяла на себе зобов'язання доставити людей до місця перебування і забезпечити роботою на термін дії візи за чималу для майбутніх "строковиків" суму. Дорога з Києва до фінського кордону через Санкт-Петербург проходила без будь-яких підозр на те, що відбуватиметься після перетину фінського кордону, повідомляє "Час Пік".

Першу ніч вони провели на вулиці на стоянці автомобілів, на фінській території біля митниці. І, як виявилося, прибулих на місце українців, які далі добиралися до бажаної роботи самотужки і своїм коштом, чекало не просто розчарування в тому, що не надали роботу, але ставлення і приниження так званих роботодавців. Людей поселили в будинок, за який вимагають удвічі більше, ніж платять інші українські "заробітчани". На сьомий день перебування у людей закінчилися гроші, їжа і терпіння. Деякі, втомившись чекати, вирішили їхати додому, але їм пригрозили, що на митниці у них будуть великі проблеми. Організатори, які залишилися в Києві, відмовилися допомогти кинутим людям у чужій країні.

Зараз батьки студентів вислали за ними автобус з України, для повернення на батьківщину. А доля інших залежить тільки від них самих. А що допомоги їм чекати немає від кого, то грошей на зворотну дорогу у них немає.

І таких випадків з українцями на сезонних роботах у Фінляндії - багато. Але про такий масовий обман місцеві жителі ще не чули.

Нагадаємо, згідно з поданими Держстатом та Інститутом демографії Національної академії наук України результатами другого масштабного дослідження трудової міграції українців, проведеного за кошти ЄС, з січня 2010 року по середину червня 2012 року за кордоном з метою заробітку перебувало 1,2 мільйона громадян. Варто зазначити, що з них 98,2% вже працювали, а 1,8% шукали роботу.

Підкреслимо, що найбільша кількість мігрантів - на Заході України: 10,8%, в інших чотирьох регіонах їхня частка становить 1-1,9%. 63% українців за кордоном працюють понаднормово. Шанси українців знайти добре оплачувану роботу за кордоном значно зменшилися через затяжну економічну кризу в Європі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: автостоянці, 60 українців, без коштів, Фінляндії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]