Сб, 2024-04-20, 09:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
У Франції - другий тур президентських виборів
Інші останні Новини Європейського Союзу

В неділю, 6 травня, громадяни Франції обирають президента у другому турі виборів. На вищу посаду претендують чинний президент Ніколя Саркозі та лідер Соціалістичної партії Франсуа Олланд, повідомляє Укрінформ.

Загалом у виборчі списки внесено 44,5 млн громадян Франції.

"Виборчі дільниці відкрилися у неділю о 8:00 (за місцевим часом) і будуть відкритими до 18:00 у 70% французьких громадах. У 100 муніципалітетах, у тому числі кількох великих містах, зокрема, Тулоні, Рені, Орлеані, Турі, Блуа робота виборчих дільниць завершиться о 19:00. Чверть дільниць буде зачинена о 20:00, зокрема, це стосується Парижа та Паризького регіону, Марселя, Ліона та Тулузи", - йдеться в офіційній інформації МВС Франції.

Голосування у другому турі президентських виборів розпочалося у суботу на островах Сен-П'єр і Мікелон, розташованих поблизу канадського Ньюфаундленду, у французькій Гвіані, в Карибському морі - на Гваделупі і Мартініці, на островах Сен-Бартелемі та Сен-Мартен.

Естафету голосування підхопили жителі Французької Полінезії, що у південній частині Тихого океану. За день до виборів в метрополії проголосували за президента і французи, що мешкають на Американському континенті. Загалом виборчим правом у суботу мали можливість скористатися близько 900 тис французів.

У неділю голосування відбудеться на території Франції, а також у заморських департаментах країни, зокрема, Реюньоні, Майотті і Новій Каледонії, де зареєстровано понад 1 млн виборців.

У першому турі президентських виборів у Франції переміг соціаліст Франсуа Олланд (28,6%) з перевагою у 1,5% голосів виборців. Чинного президента Франції Ніколя Саркозі підтримали 27,1% виборців. Останні опитування громадської думки напередодні другого туру констатували скорочення розриву між кандидатами.

За даними інституту соціологічних досліджень Франції Ipsos, у другому турі виборів за Олланда мають намір голосувати 53% французів, за Саркозі - 47%, 22% за два дні до голосування не визначилися, кому віддадуть свій голос.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: Франції - другий тур президентських | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]