Чт, 2024-04-18, 18:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
У "Гайдамаках"- "Кадровий скандал"
Інші останні Культурні новини

Українські музиканти з гурту "Гайдамаки" поширили звернення "до усіх небайдужих" і пояснили ситуацію навколо кардинальних змін у складі відомого гурту. Володимир Шерстюк, Іван Леньо, Олександр Дем’яненко, Сергій Борисенко та Сергій Соловій звернулися до слухачів за допомогою сторінки Івана Леньо у Facebook.

Відповідаючи на запитання, які виникають і ще виникатимуть у зв’язку із ситуацією, що склалась навколо гурту, музиканти наголошують, що "Гайдамаки", у тому складі, в якому його звикли бачити, існування не припиняв, але через непримиренні творчі розбіжності "Гайдамаки" обрали різні музичні шляхи з вокалістом Олександром Ярмолою.

Музиканти наголошують, що новоутворений Олександром Ярмолою польсько-український колектив не є "Гайдамаками", до котрих усі звикли. "Це – музична фальсифікація, іншими словами, кавер-версія гурту", - кажуть вони. Цей проект, за словами самого Олександра Ярмоли, мав би називатися "Ярема" та планував грати музику, відмінну від "Гайдамаків".

"Істинні "Гайдамаки" - це не просто колектив музикантів на сцені, а живий музичний організм, який сформувався під час сотень концертів по всьому світу, багатогодинних виснажливих репетицій, централізованого звукового продюсування проекту, спільної роботи на сцені, єдиної філософії та світосприйняття", - йдеться у заяві музикантів.

"Жоден сесійний музикант, який би високий професійний рівень він не мав, не зможе точно відтворити авторську ідею звучання, емоційне та філософське наповнення кожної з композицій, адже просто не є їхнім творцем!" - наголошують вони.

Набрані ж Ярмолою для співпраці музиканти, на думку колишніх "Гайдамаків", порушують професійну етику. "Адже під своїми іменами вони виконуватимуть чужий музичний матеріал, напрацьований музикантами "Гайдамаків" протягом останніх 15 років. А споживач такої продукції – "платитиме" за "піратську копію". Музика, яку представляють, так би мовити, "оновлені Гайдамаки", жодного стосунку до оригінального звучання колективу не має", - заявляють музиканти.

Зі свого боку вони підкреслюють – власної творчої роботи не припиняють. Наразі завершується запис нового матеріалу. Це будуть "Гайдамаки", добре відомі, але водночас з новим звучанням та притаманним гурту колоритом.

"В період активної роботи, гастролей та записів," - кажуть учасники гурту, "нагромаджується багато творчих ідей, реалізовувати які не дозволяють ті чи інші рамки. Тож тепер - саме час їх втілити у життя". Вже найближчим часом результати творчої роботи увірвуться до музичного простору, обіцяють вони.

Нагадаємо, нещодавно лідер "Гайдамаків" Олександр Ярмола презентував широкому загалу перший сингл з нового альбому та оновлений склад гурту з польськими музикантами. До незмінного лідера гурту Ярмоли приєдналися відомий польський гітарист Пйотр Ханцевіч, басист Томаш Солніца, барабанщик Дмитро Кушнір та акордеоніст Дмитро Мотузок.

Лідер "Гайдамаків" пояснив, чому пішов на радикальну зміну складу гурту

Ярмола пояснив зміни у складі групи тим, що проблеми взаємодії в творчості та суперечності наростали протягом останніх років, в результаті чого гурт у старому складі за останні роки не презентував жодної нової власної пісні, роботу над новим альбомом укотре було перенесено на невизначений термін та виникли проблеми в інших сферах.

"Також треба зазначити, що більшість музикантів першого складу "Гайдамаків" поступово залишила гурт і, на мій погляд, з молодого позитивного колективу однодумців гурт перетворився на комерційний проект за участю нових людей, несвідомих того, як все складалося на початку", - йдеться у його заяві, опублікованій на офіційному сайті "Гайдамаків".

"Зі свого боку, зайнятий закордонною діяльністю, спілкуванням з зовнішніми партнерами та працею над текстами, впевнений у лояльності команди, я проґавив момент розколу всередині гурту. Півроку тому несподівано для себе я отримав гостру критику, вимогу віддати контакти всіх партнерів, "змінити шаровари на "Ролекс" та перестати співати на соціальні теми. А якщо не подобається, то можу собі йти нафіг на протязі тижня. Цікаво, чому зараз хтось пише про рейдерство? Та про "ніж у спину"?" - питає він.

"Я пішов на ряд компромісів в надії якось вирулити та продовжити розвиток гурту в напрямку, який заклав, але з часом зрозумів, що це неможливо, ні про які дружбу та партнерство вже не йдеться. Відтоді я не чув жодної розмови про творчість, а лише про піар та гроші", - зазначає Яромола.

"Я почав робити нові пісні з іншими музикантами, з метою запустити соло-проект. Але за півроку зрозумів, що решту старого складу цікавить тільки назва. Нових творчих ідей я у них не бачив, крім бажання записатися з кимсь з відомих українських вокалістів або їхати на старій програмі. Тоді я вирішив піти на цей радикальний крок. Як лідер гурту, а також автор всіх пісень та назви, та той, хто організаційно здійснив підйом "Гайдамаків" на міжнародному рівні, я мав на це право", - пише він.

Ярмола додав, що безмежно вдячний всім колишнім членам гурту за щастя працювати разом, позитивні та веселі часи, які вони мали в минулому: Руслану Оврасу, Руслану Трочинському, Івану Леньо, Вові Шерстюку, Олександру Дем’яненку, Жені Дідику, Івану Ткаленку, Владу Гримальському, Сергію Браварнюку, Сергію Борисенку, Сергію Соловію, Олександру Чаркіну та Владу Павлову. "Того творчого доробку, який ми створили разом, ніхто від нас не забере і ніщо не перекреслить", - зазначив він.

Лідер "Гайдамаків" переконаний, що нова сторінка історії відкриє нові імена, а творчість та час розставлять все на свої місця.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1216 | Додав: adminA | Теги: У Гайдамаках- Кадровий скандал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 Вадим • 12:16, 2012-02-25 [Матеріал]
"Ловіть злодія!" -кричить злодій, біжучи по базару. Цей давно відомий людям трюк демонструє нам Іван Леньо&Ко.
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]