Пт, 2024-04-26, 01:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
У Каїрі мир так і не настав, ООН проти надмірного насильства там
Інші останні Новини світу

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив надмірне вживання сили проти учасників акцій протесту в Єгипті, повідомляє РИА "Новости".

В опублікованій у понеділок заяві Пан Гі Муна повідомляється, що він "вкрай стурбований надмірним застосуванням службами безпеки сили до пікетників і закликає перехідний уряд країни діяти більш стримано і поважати права людини, зокрема право на мирний протест".

У неділю в Єгипті тривали сутички демонстрантів з поліцією та військовими в центрі Каїра - в районі, де розташовані урядові будівлі і парламент.

МОЗ країни повідомляє про десятьох загиблих і більш як 450 постраждалих за три дні заворушень.

Щонайменше 164 людини були затримані зв'язку з останніми сутичками в центрі Каїра. Їх звинувачують в непокорі владі, підпалі урядових будівель, псуванні приватного і державного майна, зберіганні та використанні вибухових і легкозаймистих речовин.

Наразі сутички мають обмежений характер, армії і поліції вдалося взяти під контроль більшу частину району заворушень. Зіткнення перемістилися в район вулиці Шейха Ріхана, де розташована будівля Американського університету.

Зазначимо, що 30 листопада в ході першого туру виборів до єгипетського парламенту в сутичках постраждали 88 осіб.

Серед загиблих в ніч проти суботи, 17 грудня, був високопоставлений священнослужитель.

У сутичках постраждали також десятки військовослужбовців сил безпеки.

Як повідомлялось, заворушення у Каїрі та інших єгипетських містах тривають з минулої суботи. За цей час в сутичках з поліцією загинули щонайменше 40 осіб.

Навесні цього року в Єгипті відбувся "марш мільйонів", з якого почалися заворушення, що призвели до відставки президента країни Хосні Мабарака.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1280 | Додав: adminA | Теги: Каїр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]