Пт, 2024-04-19, 06:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
У Каталонії великий банк може залишити регіон через кризу щодо питання незалежності
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Керівництво одного з найбільших банків Каталонії розглядає питання про реєстрацію компанії поза межами регіону у зв'язку з наміром женералітату отримати незалежність від Іспанії.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на іспанські ЗМІ.

Приватне інформаційне агентство Europa Press повідомляє, що правління банку Banco Sabadell у четвер в другій половині дня обговорить кроки, щоб залишитися в правових рамках Європейського центрального банку, фінансового регулятора регіону.

За даними Europa Press, банку розглядає іспанську столицю Мадрид, Аліканте та Ов'єдо як місця для нової реєстрації, хоча центральний сервіс банку може залишиться в Барселоні.

Повідомляється, що банк Banco Sabadell наразі недоступний для коментарів.

Зазначається, що акції банку, які зазнали серйозних втрат в останні дні, піднялися в четвер на межі спекуляцій.

Нагадаємо, міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос виключив можливість ведення будь-яких посередницьких переговорів з урядом Каталонії, заявивши, що каталонські банки вже сигналізують намір залишити автономний регіон, якщо триватиме рух до незалежності.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії.

За інформацією каталонської влади, близько 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії.

Парламент Каталонії збереться на пленарне засідання 9 жовтня, щоб обговорити результати референдуму і вирішити, чи буде оголошена незалежність від Іспанії.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: криза, питання незалежності, банк, Каталонія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]