Чт, 2024-04-25, 17:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
У кібератаках на Бундестаг "російський слід" - контррозвідка Німеччини
Інші останні Новини Європейського Союзу

Контррозвідка Німеччини повідомила про "російський слід" у кібератаках на Бундестаг.

Йдеться про хакерські атаки 2015 року.

Глава німецької контррозвідки Ханс-Георг Маасен безпосередньо звинуватив Росію в організації кібератак на сервери Бундестагу 2015 року.

Про це повідомив керівник Федерального відомства із захисту конституції ФРН під час виступу на європейському Поліцейському конгресі в Берліні, передає ТАСС.

"Сьогодні кіберпростір використовується нашими опонентами, іноземними спецслужбами, — сказав він. — Від 2007 року ми фіксуємо значну активність іноземних спецслужб в віртуальному просторі, який використовується для того ж, що робиться в реальному світі — шпигунство, саботаж, дезінформація, операції впливу".

"Ми бачимо це на прикладі так званих APT (Advanced Persistent Threat, високотехнологічні постійні загрози, — ред.)  які, імовірно, мають російське походження. Особливі побоювання викликають APT28 і APT29", — додав Маасен.

За його словами, "APT28 була відповідальна 2015 року за витік даних під час кібератаки на Бундестаг".

"Ми виходимо з того, що у цієї події російський слід", — наголосив глава німецької контррозвідки.

"Ми не знаємо, куди потрапили дані, що це за дані і як вони можуть бути використані", — уточнив він.

Водночас Маасен додав, що "досвід американських виборів" дозволяє припустити, що ця інформація "може бути використана як компромат або для впливу на політичні рухи або настрої".

Нагадаємо, вибори до Бундестагу в Німеччині проведуть 24 вересня 2017 року. ЗМІ повідомляють, що в Німеччині очікують на посилення кібератак з боку Росії в цей період, тож уже розпочали підготовку до їхнього відбивання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: російський слід, контррозвідка Німеччини, Бундестаг, кібератаки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]