Чт, 2024-04-25, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
У Києві деякі політсили у день виборів готують провокації - МВС
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Столичні правоохоронні органи володіють інформацією, що деякі політичні сили в Києві в день голосування на місцевих виборах готують провокації, щоб зірвати виборчий процес на окремих виборчих дільницях.

Про це сьогодні, 24 жовтня, на брифінгу в Києві повідомив начальник ГУ МВС України в місті Києві Олександр Терещук, передає УНІАН.

"У нас є інформація про те, що окремі політичні сили мають намір зірвати вибори в Києві на окремих ділянках, де вважають, що програють", - сказав Терещук.

Він пояснив, що, за оперативними даними, для цього ці політичні сили (які саме він не уточнив) хочуть завезти на окремі ділянки осіб із журналістськими посвідченнями і так званих спостерігачів.

"До цих заходів навіть планують і підбирають, щоб привернути так званих журналістів міцної спортивної статури. Ми цю інформацію перевіряємо і працюємо на випередження", - сказав Терещук.

Він запевнив, що "міліція Києва сьогодні готова навести порядок і забезпечити порядок на виборах".

Начальник столичної міліції ще раз повідомив, що загальне число правоохоронців, які забезпечуватимуть проведення виборів у Києві, складе 5000 чоловік. У цьому складі будуть співробітники патрульно-постової служби, дільничні, поліцейські, курсанти Національної академії МВС, бійці Національної гвардії, батальйони органів внутрішніх справ, співробітники яких повернулися на ротацію із зони АТО, а також до 100 військових спецназівців.

"Працювати ми будемо до тих пір, поки останній бюлетень не буде зданий у територіальну виборчу комісію", - сказав Терещук.

У контексті цього він зазначив, що правоохоронці сьогодні заступили на охорону всіх виборчих дільниць.

"Всі вони озброєні, ми тісно співпрацюємо з працівниками СБУ, прокуратури, громадськими організаціями", - додав Терещук.

"День тиші" порушили 10 політичних партій

У Києві в "день тиші" 10 політичних партій тим чи іншим способом продовжують вести передвиборну агітацію.

"Сьогодні з 12 ночі і до ранку наступної неділі у нас так званий "день тиші", коли заборонено вести політичну агітацію. На жаль, зареєстровано 34 повідомлення про порушення щодо заборони агітації, з них 26 повідомлень про розміщення агітаційних плакатів на балконах приватного житла, 7 повідомлень про агітацію на парканах і навіть один агітаційний відеоролик на одному з телеканалів... 10 політичних партій порушили день тиші. З певних міркувань я їх називати не буду, щоб потім міліцію не звинуватили у поширенні негативної або позитивної інформації", - сказав Терещук.

Також він повідомив, що за весь час передвиборчої кампанії в Києві було зафіксовано 1084 порушення виборчого законодавства, відкрито 54 кримінальних виробництва, з них 16 - за підкуп виборців, 12 - за крадіжки, 5 - за хуліганство.

Крім того, складено 130 адміністративних протоколів, які направлені до суду для прийняття рішення.

Крім того, в столиці зафіксовані факти розміщення агітаційної продукції, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Як інформує Міський координаційний центр з вирішення питань забезпечення виконання заходів, визначених виборчим законодавством, про підготовку та проведення виборів Київського міського голови і депутатів Київради, на території 10 адміністративних районів фіксуються випадки продовження розміщення агітаційної продукції, а в Солом'янському та Оболонському районах - спроби підкупу виборців.

Прес-служба зазначає, що інформація про порушення оперативно передається в органи внутрішніх справ.

Раніше спостерігачі Комітету виборців України зафіксували в низці регіонів України розміщення матеріалів (білбордів, сітілайтів), що містять ознаки агітації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: МВС, день виборів, Київ, деякі політсили, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]