Пт, 2024-04-19, 19:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
У Києві на місці чергової скандальної забудови відкриють парк імені Віктора Цоя
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київська міська рада вчора, 23 липня 2015 року, погодила створення на Лівому березі столиці парку імені російського рок-музиканта Віктора Цоя. Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати погодили створення на Лівому березі парку імені легендарного співака Віктора Цоя зі сценою для шанувальників його творчості і молодих виконавців, стадіоном і спортивними об'єктами", - йдеться в повідомленні.

Як розповів ініціатор проекту, співголова фракції "Удар-Солідарність" у Київраді Андрій Странніков, парк з'явиться на столичному масиві Березняки, біля озера Тельбін, де майже 30 років тому знімався фільм "Кінець канікул" за участю співака і музикантів з рок-групи "Кіно".

"Земельна ділянка площею 3,5 га на березі озера Тельбін, біля якого у фільмі співав Цой, останні 12 років була об'єктом постійних суперечок між забудовником, який збирався тут побудувати 4 висотки, і місцевими жителями, які виступали з рішучими протестами проти забудови цього місця, яке для багатьох дороге як пам'ять про співака. У підсумку, ця територія залишалася всі ці роки невпорядкованою і запущеною", - зазначив Странніков.

Він підкреслив, що Київраді вдалося переконати забудовника відмовитися від цієї ділянки на користь громади Києва.

"Тепер на цій території буде побудований стадіон для Київської школи вищої спортивної майстерності, яка розташована неподалік. А поруч буде створений спортивно-оздоровчий парк. Одна з потенційних назв цього парку - парк імені Віктора Цоя. Але це буде окреме рішення Київради, яке ми приймемо після консультацій з громадськістю", - додав Странніков.

Нагадаємо, в травні мер Києва заявив, що на місці забудови біля станції метро "Осокорки", де відбулися зіткнення між активістами, "тітушками" і міліцією, буде сквер.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: парк імені Віктора Цоя, скандальна забудова, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]