Пт, 2024-03-29, 17:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
У Києві на мосту Патона утворили живий ланцюг та пронесли 30-метровий український прапор
Інші останні Столичні новини - новини Києва

На мосту Патона у Києві активісти до 99-ї річниці Акту Злуки утворили «живий ланцюг Соборності».

Як повідомляє Укрінформ, спершу учасники акції на правому та лівому берегах Дніпра сформували дві колони, одна з яких тримала полотнище блакитного кольору, інша – жовтого.

Колони несли частини українського стягу довжиною 30 метрів. Таким чином, після возз’єднання активісти утворили не лише живий ланцюг, а і 30-метровий прапор України на мосту Патона.

Після об’єднання колон активісти спільно виконали гімн України, а також вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані та в АТО.

Подібні «ланцюги Соборності» в понеділок, 22 січня, сформують й у інших українських містах. Зокрема, у Львові о 15.00 на пішохідному мосту над алеєю в парку «Погулянка» відбудеться акція «Міст єдності».

За кордоном такі заходи відбуватимуться у Швеції, Британії, Польщі, Естонії, Канаді, Німеччині й США. Засновник і організатор акції – Братство козацького бойового звичаю «Спас». Головна мета «Живого ланцюга Соборності» – об’єднати українців під національними прапорами.

Перший «живий ланцюг» в Україні було утворено в січні 1990 року, який тоді з’єднав Київ і Львів. Щороку 22 січня, починаючи з 1990 року, люди стають у живий ланцюг, щоб нагадати українцям про дві дати в історії української державності – 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було ухвалено Четвертий Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 673 | Додав: adminA | Теги: живий ланцюг, 30-метровий український прапор, Київ, мост Патона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]