Пт, 2024-04-19, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
У Києві не можна купатися у 50 водоймах. Список
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У Києві не придатними для купання є 50 водойм, серед яких ставки, озера, водоканали, затока й протока.

Про це на запит Тиждень.ua повідомили у головному управлінні держсанепідслужби у Києві Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Переважна більшість водойм, у яких не рекомендується купатись, не відповідають санітарним нормам, має відкритий зливостік, входить у зону промислового підприємства, а в деяких – небезпечний рельєф дна.

Водночас до літнього оздоровчого сезону у Києві планується комунальним підприємством «Плесо» відкрити 11 міських пляжів та 14 зон відпочинку.

«Контроль санітарного стану зон рекреації проводиться не менше двох разів перед початком купального сезону та в період купального сезону два рази на місяць в точках, вибраних у відповідності з характером, протяжністю і інтенсивністю використання зони купання», – йдеться у повідомленні.

Зокрема у контроль входить дослідження води відкритих водойм і питної води фонтанчиків, піску, ґрунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними, вірусологічними, паразитологічними, радіологічними показниками.

Проте відповідний комплекс підготовчих заходів на початок травня ще не виконаний – через підйом води в Дніпрі.

«Після нормалізації рівня води та температури води буде розпочаті необхідні лабораторні дослідження та обстеження на відповідність санітарно-гігієнічним нормативам. Зазвичай проводиться обстеження кожного пляжу з метою визначення можливості організації безпечного відпочинку населення», – повідомляють у Держсанепідслужбі Києва.





Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: купатися, 50 водойм, список, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]