Ср, 2024-04-24, 03:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
У Києві роздали статуетки "Людям року"
Інші останні Культурні новини

Минулої суботи в Національному палаці "Україна" спостерігалося "зіркове стовпотворіння" - там проходила церемонія вручення премії "Людина року-2011" за участю зірок політики, культури, спорту та шоу-бізнесу, пише Марина Андреєва в статті "Тиснява на червоній доріжці" в газеті "КоммерсантЪ-Украина".

Як театр починається з вішалки, так і церемонія вручення премії "Людина року" починається з червоної доріжки. Правда, за півгодини до початку урочистості доступ до неї був все ще закритий, в результаті чого на підступах до Національного палацу "Україна" утворилася чимала черга.

Нарешті, прохід дозволили, але охоронці взялися перевіряти в охочих пройти червоною доріжкою запрошення, чим суттєво знизили її пропускну здатність. Не обійшлося без затору та легкої штовханини. "Я таких бездарних моделей ще не бачила, - роздратовано коментувала одна з розпорядниць свята незграбні дії дівчат в пишних сукнях, які зустрічали гостей. Поруч нервував сек'юриті:" Не можу працювати! Людей багато, вони напирають!"

Катерина Каменська в статті "Титул "Кумир нації" від читачів "КП" отримав Андранік Алексанян" в газеті "Комсомольская правда в Украине" пише, що "Кумиром нації - 2011" став 13-річний Андранік Алексанян. За юним співаком у народі вже закріпилося звання - "український Робертіно Лоретті".

"Газетою року" стала газета "Сегодня", підтвердивши своє звання найпопулярнішого видання в країні (нагороду вручали радниця президента Ганна Герман і поет-пісняр Юрій Рибчинський). "Ця газета мене ніколи не хвалить", - промовила Ганна Миколаївна зі сцени, пише Ганна Шкільна в статті "Люди року" - Каас і Харатьян".

А от новопризначений міністр економіки Петро Порошенко, який переміг у номінації "Меценат року", по свою статуетку не приїхав, тому за нього на сцену піднялися дружина й діти.

Деякі переможці разом зі статуетками отримали цінні призи та подарунки - тури в Париж, Грецію, Арабські Емірати, ноутбуки, планшети iPad та сертифікати на 500 "умовних одиниць". За цікавим збігом, тури, планшети та сертифікати дісталися саме тим, хто їх найбільше потребував, - "Аграрій року", "Фінансист року", "Підприємець року", "Інвестор року".

Спеціальну премію отримав і "гардемарин" Дмитро Харатьян. Улюбленця російської та української публіки Дмитра Харатьяна нагородили премією "Зоряне соло", пише газета "КоммерсантЪ-Украина". Вручаючи йому нагороду, актриса Ольга Сумська, не соромлячись присутнього в залі чоловіка, вголос мріяла про те, щоб ще раз зіграти з Харатьяном любовну сцену. Збентежений Дмитро виконав не одну, а відразу дві пісні для глядачів, повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

Спеціальної міжнародною премією "За відродження культурних контактів і духовне зближення народів" нагородили французьку співачку Патрісію Каас, яка спеціально для участі в церемонії прибула з Парижа. Нагороду француженці вручили перший президент України Леонід Кравчук і телеведуча Маша Єфросиніна. Правда, з врученням нагороди француженці стався конфуз - не дочекавшись свого партнера Леоніда Кравчука, телеведуча Маша Єфросиніна сама вручила нагороду. Кравчук піднявся на сцену вже через хвилину і встиг поцілувати французьку діву в щоку. Статуетка так сподобалася зірці, що вона вирішила з нею не розлучатися навіть під час виконання пісні.

Одна з найзнаменитіших французьких шансоньє - часта гостя в Україні. Практично щороку в столиці проходять її концерти, та й участь Каас у вітчизняних телевізійних шоу вже нікого не дивує. Проте співачка досі почувається тут як у гостях. "Подорожі в Україну зазвичай дуже нетривалі, - розповіла Патрісія Каас газеті "Известия в Украине" автору статті "Дама з собачкою" Олені Францевій. - На жаль, це стосується і всіх інших країн, в яких я буваю з концертами. У мене завжди дуже мало часу, і я не можу по-справжньому ознайомитися з визначними пам'ятками, культурою країни. Я можу відзначити лише ту теплу атмосферу, яка тут присутня, доброту людей, з якими спілкуюся".

"У нашій країні Патрісія Каас - не тільки надзвичайно шанована виконавиця, - підкреслив генеральний директор загальнонаціональної премії Аркадій Райцин. - Дуже цінні для нас її громадські акції та вчинки. Зокрема, члени Вищої академічної ради "Людини року" добре пам'ятають про ініційований нею збір коштів на допомогу жертвам Чорнобильської катастрофи. А також про благодійний концерт, який свого часу мадмуазель Каас дала в Чорнобилі перед 30 тисячами глядачів".

Для французької гості титул, судячи з усього, став несподіванкою. Журналістам Каас розповіла, що коли їй подзвонили з приємною звісткою, вона змогла відповісти тільки: "Чим же я це заслужила?" "Я відчуваю велику відповідальність за зв'язок між політикою та мистецтвом, - підкреслила Каас. - У мене є пристрасть - виразити себе за допомогою музики. Моє завдання - передати в пісні свої емоції, все те, що я відчуваю, що пережила в житті, що пам'ятаю з дитинства. Мій батько був шахтарем. Але ми з братами і сестрою ніколи не скаржилися на життєві труднощі, були дуже сміливими. У моїх піснях і радість, і важкі моменти життя, адже всяке довелося пережити. Я щаслива, що можу розділити свою пристрасть з вами, поділитися всім тим, чого мене вчили все життя. Ця премія для мене дуже важлива. Спасибі, що всі ці роки ви були зі мною. Я сподіваюся, що ми будемо бачитися ще довго, оскільки я дуже люблю вашу країну і завжди відчуваю ту любов, якою обдаровує мене українська публіка".

Патрісія Каас підкреслила, що дуже цінує нагороди, присуджені не за конкретну пісню або альбом, а за її діяльність в цілому.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: статуетки Людям року, Києві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]