Вт, 2024-04-23, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
У Києві з 21 по 23 вересня шанувальники пива відзначали український "Октоберфест"
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У неділю, 23 вересня, у Києві на стадіоні "Спартак" проходив останній день пивного свята "Октоберфест 2012", пише Gazeta.ua.

Цього разу відвідувачів пригощали 13 сортами пива. Зокрема, "Франціскайнер Вайсбіре" (400 грн за 5 л), "Шпатен Преміум" (400 грн за 5 л), "Хакер Пшор Октоберфест" (70 грн за 1 л), "Хофброй Октоберфест" (70 грн за 1 л), "Паулайнер Октоберфест" (70 грн за 1 л), "Левенброй Октоберфест" (65 грн за 1 л), "Хугарден" (65 грн за 1 л), "Лефф світле" (60 грн за 1 л), "Лефф темне" (60 грн за 1 л), "Стела Артуа" (40 грн за 1 л), "Старопрамен" (35 грн за 1 л), "Чернігівське світле" (30 грн за 1 л), "Стела Артуа безалкогольне" (25 грн за 1 л). Вхідні білети коштували від 50 до 80 грн.

Пивне свято організували в кількох величезних наметах, з'єднаних один з одним. Близько 13-ї години дня половина місць були зайняті. Гостей розважали оркестр "Грацер- шмацер", а також група дівчат та хлопців у традиційних тірольських костюмах, що підходили до столиків та розповідали, як п'ють пиво на "Октоберфесті" в Німеччині.

Згодом біля сцени з'явилися двоє ведучих також у тірольських національних костюмах.

"А тепер всі беремо бокали і "вдягаємо" їх на долоні. Цокаємося низом бокалів із сусідом, потім притуляємо бокали один до одного й так рухаємо ними вгору і вниз, примовляючи "Oh, ja-ja!". Тепер цокаємо дном бокалів об стіл і п'ємо. Це називається "пивний поцілунок", - розповідали ведучі.

Гості "Октоберфесту" повторювали за ними, але найбільших захват в людей викликав все ж традиційний український тост: "Будьмо, гей! гей!".

Зазначимо, що пивне свято тривало три дні - з п'ятниці, 21 вересня. Організатори запевняють, що київський "Октоберфест" відвідують близько 10 тис любителів пива. Кажуть, що свято хмільного напою в столиці, можливо, проводитимуть двічі на рік.

Нагадаємо, що класичний "Октоберфест" своєю появою зобов'язаний радісній події, яка відбулась в німецькому Мюнхені 12 жовтня 1810 року, коли баварський кронпринц Людвіг одружився на принцесі Терезі фон Заксен-Хільдбургхаузен.

З нагоди знаменної події вони влаштували всенародне свято і скачки на поляні перед міськими воротами, який з тих пір на честь нареченої отримала ім'я Терезієнвізе.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: Києві, український Октоберфест, пива | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]